Day Shift (2022)


Κωμωδία τρόμου του Netflix, σε σκηνοθεσία Τζ. Τζ. Πέρρυ, με τους Τζέημι Φοξ, Ντέηβ Φράνκο, Σνουπ Ντογκ, Νατάσα Λιου Μπορντίτσο, Μήγκαν Γκουντ, Κάρλα Σούζα.

Ο Μπαντ Ζαμπλόνσκι, ένας σκληρά εργαζόμενος χωρισμένος πατέρας, δουλεύει ολημερίς για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του απέναντι στη μικρή του κόρη. Μόνο που η εν διαστάσει σύζυγός του τού ανακοινώνει πως πουλάει το σπίτι τους για να μετακομίσουν στη Φλόριντα, καθώς ούτε από μόνη της ούτε με τα λεφτά που της δίνει εκείνος μπορεί να πληρώσει τα δίδακτρα του σχολείου της μικρής αλλά και τα σιδεράκια που χρειάζεται να της βάλει ο οδοντίατρος. Πανικόβλητος πως θα χάσει το παιδί του αλλά και τη γυναίκα που ακόμα αγαπά, ο Μπαντ υπόσχεται πως θα δουλέψει ακατάπαυστα για να βρει τα χρήματα μέσα στο χρονικό διάστημα που απαιτείται. Όμως, αυτό που κανείς δεν ξέρει είναι πως στην πραγματικότητα η δουλειά του δεν είναι να καθαρίζει πισίνες αλλά να σκοτώνει βρυκόλακες, των οποίων τους κυνόδοντες εξαργυρώνει με χρήματα. 

Ευχάριστη ανανεωτική προσθήκη στη φιλμογραφία των βρυκολάκων, ειδικότερα ως προς την όψη τους και τα χαρακτηριστικά της κίνησης και του σώματός τους, που όμως σκοντάφτει στην πολλές φορές καταναγκαστική κωμωδία. Οι ιδέες είναι από μόνες τους αστείες (το σωματείο κυνηγών βρυκολάκων και η γραφειοκρατία του, για παράδειγμα), όμως το σενάριο δεν αρκείται στο χιουμοριστικό περιτύλιγμα αλλά καταφεύγει σε πλακίτσες και συμπεριφορές που σε βγάζουν εκτός κλίματος. Ας πούμε, ο χαρακτήρας του δειλού γραφειοκράτη του σωματείου που υποδύεται ο Ντέηβ Φράνκο, θα ήταν μια χαρά αστείος χωρίς τις καρτουνίστικες υπερβολές και θα ταίριαζε μια χαρά με τις εντυπωσιακές  χορογραφίες των μαχών που από μόνες τους δίνουν τον ανάλαφρο τόνο που απαιτείται. Αυτή η αβεβαιότητα είναι που καθιστά την ταινία αδύναμη, αν και δεν της λείπουν και οι καλές στιγμές. Κυλάει γρήγορα πάντως, χωρίς να κουράζει, είναι τρομακτική στα σημεία, έχει ορισμένες βιτριολικές ατάκες ενώ η αδρεναλίνη στις σκηνές δράσης χτυπάει κόκκινο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)