There's someone inside your house (2021)


Ελληνικός τίτλος: Κάποιος μπήκε στο σπίτι σου

Θρίλερ του Netflix σε σκηνοθεσία Πάτρικ Μπράις, με τους Σίντνεϋ Παρκ, Θίοντορ Πέλλεριν, Άστζα Κούπερ, Τζέσι ΛαΤουρέτ, Ντιέγκο Τζόζεφ, Μπέρκελυ Ντάφιλντ.

Στο Λύκειο μιας μικρής πόλης της Νεμπράσκα, ένας μανιακός σκοτώνει μαθητές, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα σκοτεινά τους μυστικά. Με τον αντίκτυπο των πράξεών του να είναι ιδιαίτερα σκληρός (δεν είναι μόνο η απώλεια που βιώνουν οι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, μα και η διαπόμπευση του νεκρού), η Μακάνι, μια νέα μαθήτρια που μόλις μετακόμισε στο σπίτι τη γιαγιάς της από τη Χαβάη, έχοντας κι αυτή το δικό της παρελθόν, πρέπει να ανακαλύψει τον δολοφόνο προτού είναι πολύ αργά για εκείνη και για όλους.

Τυπικό και καλογυρισμένο (στην αρχή τουλάχιστον) νεανικό slasher που στηρίζεται σε μια καλή ιδέα, καθώς οι φόνοι σκηνοθετούνται σύμφωνα και με το μυστικό που εν συνεχεία θα αποκαλυφθεί. Εξίσου καλή ιδέα και αρκούντως αγριευτική η μάσκα που φοράει ο δολοφόνος που είναι πιστό (και εφιαλτικό) αντίγραφο του θύματός του. Από ένα σημείο και μετά όμως, η αρχική ιδέα μοιάζει να εγκαταλείπεται, οι φόνοι φαντάζουν τυχαίοι και εν τέλει το φιλμάκι προσγειώνεται απότομα σε ένα ακόμα από τα ίδια. Εν γένει πληροί τους κανόνες του είδους, προσφέρει τρομάρες και αγωνία, αλλά απογοητεύει καθώς δεν κατορθώνει να τηρήσει τις υποσχέσεις του.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)