Boarding School (2018)


Ελληνικός τίτλος: Το οικοτροφείο

Ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία Μπόαζ Γιάκιν, με τους Λιουκ Πρελ, Γουίλ Πάτον, Τάμμυ Μπλάντσαρντ, Στέρλινγκ Τζέρινς.

Ο Τζέηκομπ, ένα12χρονο αγόρι που τρομοκρατείται από το σκοτάδι και που έχει αναπτύξει μια αρρωστημένη εμμονή με τη νεκρή γιαγιά του, βρίσκεται κατ' απόφαση του πατριού του και της μητέρας του, σε ένα οικοτροφείο στη μέση του πουθενά. Το εκκεντρικό ζευγάρι του Δρ. και της κ. Σέρμαν που διοικούν το ίδρυμα, εφαρμόζουν ένα πολύ αυστηρό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται στη Βίβλο αλλά και τη σωματική τιμωρία. Εν μέσω αλλόκοτων, διαταραγμένων αλλά και ταλαιπωρημένων συμμαθητών, ο Τζέηκομπ ανακαλύπτει πολύ γρήγορα πως κάτι δεν πάει καλά μέσα στο Οικοτροφείο, ιδιαίτερα μετά την αυτοκτονία ενός παιδιού που έπασχε από σύνδρομο Τουρέτ.

Αλλόκοτη φαινομενικά και αρκούντως αρρωστημένη ταινία τρόμου που ενώ πάει να ψελλίσει κάτι το διαφορετικό, εν τέλει μένει στο περιτύλιγμα, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην όψη παρά στην ουσία. Όμως, πέραν των εμφανών αδυναμιών, ως θρίλερ παρακολουθείται με ενδιαφέρον, ειδικότερα καθώς το σενάριο παίζει με τις καταστάσεις χωρίς να σε αφήνει να μαντέψεις έγκαιρα την πραγματικότητα. Θέλει να ιντριγκάρει αναμφισβήτητα, προκαλεί με την εικόνα του, αλλά προς τιμήν του δημιουργεί κλίμα και δεν βασίζεται στα μπαμ και στα μπουμ και τις τρομάρες για να αφηγηθεί την καλογραμμένη ιστορία του. Στα συν και μια αλλόκοτη ατμόσφαιρα παραμυθιού που κυριαρχεί ειδικά κατά τις αρχικές σεκάνς μέσα στο οικοτροφείο. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)