The sister (2020)


Μίνι σειρά θρίλερ του ITV, δημιουργία του Νηλ Κρος, σε σκηνοθεσία Νάιαλ ΜακΚόρμικ, με τους Ράσσελ Τόουβυ, Αμρίτα Ατσάρια, Μπέρτι Κάρβελ, Νίνα Τουσαίντ-Γουάιτ.

Ο Νέηθαν, ένας τριαντάρης που απολαμβάνει τη ζωή και τον γάμο του με τη γυναίκα που αγαπά, έρχεται να αντιμετωπίσει μια απρόβλεπτη κατάσταση που θα του ξυπνήσει εφιάλτες από το παρελθόν. Η επίσκεψη ενός παλιού του γνώριμου, του Μπομπ, που είναι μελετητής του παραφυσικού, τον οδηγεί στην εκταφή μιας γυναίκας που και οι δυο τους είχαν θάψει πολλά χρόνια πριν. Μόνο που η γυναίκα αυτή δεν είναι άλλη από την εδώ και χρόνια αγνοούμενη αδελφή της γυναίκας του.

Με την υπογραφή του δημιουργού της σειράς "Luther" έρχεται αυτή εδώ η ενδιαφέρουσα αλλά άνιση ιστορία αγωνίας, η οποία διατηρεί το ενδιαφέρον μέχρι τέλους, αλλά νιώθεις πως υποφέρει στις λεπτομέρειες και σε όλον αυτόν τον "θριλερικό" καταναγκασμό που εξαντλείται σε σκοτεινά πλάνα, υπερβολικές ερμηνείες και ασταμάτητη βροχή. Βλέπετε, στην ανάγκη του σεναρίου (βασίζεται στο βιβλίο του σεναριογράφου και δημιουργού Νηλ Κρος "Burial") να ενισχύσει την αγωνία και το μυστήριο, το προφανές θυσιάζεται στις αδικαιολόγητες επιλογές του πρωταγωνιστή. Παρ' όλα αυτά, καθώς η σειρά εξελίσσεται, οι ανατροπές είναι ενδιαφέρουσες και καλοδεχούμενες καθώς αποδεικνύεται πως τα γεγονότα ήταν άλλα από αυτά που πιστεύαμε. Χωρίς να είναι κουραστικό (το βοηθά η μικρή του διάρκεια), μοιάζει να μην εκμεταλλεύεται τις ίδιες του τις δυνατότητες και να αφήνεται σε ασφαλή μονοπάτια, την ίδια στιγμή όμως που η ίντριγκα της ιστορίας σε εξιτάρει. Πολύ καλός ο Μπέρτι Κάρβελ στον ρόλο του επισκέπτη από τα παλιά.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)