The mad monster (1942) (A/M)


Ελληνικός τίτλος: Το τέρας της φρίκης

Ταινία τρόμου της Producers Releasing Corporation, σε σκηνοθεσία Σαμ Νιούφηλντ, με τους Τζωρτζ Ζούκο, Τζώνυ Ντάουνς, Ανν Νέητζελ, Γκλεν Στρέηντζ, Γκόρντον Ντε Μέην.

Απογοητευμένος από την περιφρόνηση των συναδέλφων του που τον θεωρούσαν τρελό, ο δρ. Λορένζο Κάμερον, είναι αποφασισμένος να τους διαψεύσει. Απομονωμένος στην έπαυλή του, ολοκληρώνει με επιτυχία τα πειράματά του και επιτέλους κατασκευάζει τον ορό που μπορεί να μετατρέψει έναν συνηθισμένο άνθρωπο σε ένα βίαιο πλάσμα που μοιάζει με λύκο. Μυστικά από όλους, δοκιμάζει τον ορό στον απλοϊκό κηπουρό του, τον Πέτρο, μόνο που σταδιακά το πλάσμα υποκύπτει όλο και περισσότερο στα κτηνώδη του ένστικτα. Η τοπική κοινότητα πλήττεται από την εγκληματική παρουσία αυτού του αγνώστου όντος, την ίδια στιγμή που η κόρη του δρ. Κάμερον, θορυβημένη από τη συμπεριφορά του πατέρα της, επικοινωνεί με έναν φίλο της δημοσιογράφο.

Φτωχική ταινία τρόμου, τυπικό δείγμα της εποχής της, με πρωταγωνιστή τον Τζωρτζ Ζούκο, τον βρετανό ηθοποιό που είχε διαπρέψει στο Χόλυγουντ σε ρόλους εγκληματία ή τρελού επιστήμονα, στα θρίλερ της Universal ή άλλων πολύ μικρότερων στούντιο. Γυρισμένη σε τέσσερις τοίχους μέσα σε στούντιο, με τη βία να υπονοείται χωρίς ποτέ να αποτυπώνεται στο φιλμ, "Το τέρας της φρίκης" ουσιαστικά αναμασά την χιλιοειπωμένη ιδέα του διαταραγμένου μα ταλαντούχου επιστήμονα που δημιουργεί ένα τερατόμορφο πλάσμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση για λόγους εκδίκησης, το οποίο ξεφεύγει από τον έλεγχό του. Παρά την απλοϊκή του προσέγγιση και τα ελάχιστα μέσα, το σενάριο έχει να επιδείξει μια ενδιαφέρουσα σκηνή στην αρχή της ταινίας όταν ο δρ. Κάμερον φαντάζεται πως συνομιλεί με τους συναδέλφους του που είχαν θέσει τέλος στη καριέρα του, παρουσιάζοντάς τους με υπερηφάνεια το δημιούργημά του.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)