Chucky (2021)


Σειρά τρόμου των SyFy/USA, δημιουργία του Ντον Μαντσίνι, με τους Ζάκαρυ Άρθουρ, Μπιόργκβιν Άρναρσον, Αλύβια Άλυν Λιντ, Τζένιφερ Τίλλυ και με τη φωνή του Μπραντ Ντούριφ.

Τέσσερα χρόνια μετά την "Κατάρα του Τσάκυ" (της άπαιχτης στην Ελλάδα 7ης ταινίας της σειράς "Η κούκλα του Σατανά, η οποία βγήκε απ' ευθείας σε DVD), ο 14χρονος Τζέηκ Γουήλερ αγοράζει μια μεταχειρισμένη κούκλα Good Guy για να τη χρησιμοποιήσει σε κάποια καλλιτεχνική του εργασία. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι πως ο συγκεκριμένος "Φιλαράκος" είναι δαιμονισμένος από τη ψυχή του κατά συρροήν δολοφόνου Τσαρλς Λη Ρέυ, γνωστού και ως "Τσάκυ". Πολύ γρήγορα, η τοπική κοινωνία του Χάκενσακ στο Νιού Τζέρσεϋ διαταράσσεται από σειρά αποτρόπαιων φόνων, για τους οποίους ο Τζέηκ πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος.

Απενοχοποιημένη, διαταραγμένη όπως ο ήρωάς της, αρκούντως απειλητική, βίαιη και με κάμποσα καντάρια χιούμορ, η νέα εμφάνιση του Τσάκυ σνομπάρει κάθε είδους reboot και επιστρέφει όχι μόνο στα γνώριμα λημέρια του αλλά και στις ρίζες του πρωτότυπου τίτλου του (Child's Play) τολμώντας να βάλει για πρωταγωνιστές παιδιά. Με ισορροπημένες δόσεις αστείου και τρομακτικού, απέχοντας κατά το δυνατόν από κάθε έννοια πολιτικής ορθότητας και με τη διεστραμμένη κούκλα να μας χαρίζει τον ακόμα χειρότερό της εαυτό, τα 8 αυτά επεισόδια αποτελούν όαση χαράς για τους λάτρεις του franchise και του τρόμου, καθώς μάς προσφέρουν ξεδιάντροπα τον Τσάκυ που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε. Εντάξει, η αλήθεια είναι πως αν κάποιος δεν έχει και τις 7 ταινίες που προηγούνται της τηλεοπτικής σειράς (εγώ λόγου χάρη) ενδεχομένως θα κλωτσήσουν αμήχανα με κάποιους χαρακτήρες που εισβάλλουν απότομα και ως γνώριμοι στην ιστορία, όπως ας πούμε η Τίφανυ Βάλεντάιν (την οποία υποδύεται με περίσσια τρέλα η Τζένιφερ Τίλλυ των εφηβικών μας χρόνων), όμως το σενάριο είναι εδώ φροντίζοντας να μας δώσει το απαραίτητο feed back και να παρακολουθήσουμε ανεμπόδιστα την εξέλιξη της δράσης. Έχει πλάκα πάντως το πώς από τη μια στιγμή συλλαμβάνεις τον εαυτό σου να γελά και μετά από λίγα δευτερόλεπτα να παγώνεις από τον τρόμο -έστω και χαμογελαστός. Άρεσε στο κοινό, άρεσε και στους κριτικούς, οπότε πήρε πράσινο φως και για δεύτερο κύκλο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)