The Headless Ghost (1959)


Κωμωδία τρόμου της Anglo-Amalgamated, σε σκηνοθεσία Πήτερ Γκράχαμ Σκοτ, με τους Ρίτσαρντ Λάυον, Λίλιαν Σοτέην, Ντέηβιντ Ρόουζ, Κλάιβ Ρέβιλ, Τζακ Άλλεν, Αλεξάντερ Άρτσντέηλ.

Τρεις φοιτητές από τις ΗΠΑ ταξιδεύουν στο Λονδίνο, όπου επισκέπτονται έναν παλιό πύργο. Με τον ιδιοκτήτη και τους σχετικούς τουριστικούς οδηγούς να υπαινίσσονται πως ο πύργος των Άμπροουζ είναι στοιχειωμένος, οι τρεις συμφοιτητές αποφασίζουν να διανυκτερεύσουν κρυφά εκεί, ώστε να αποκαλύψουν εάν τα φαντάσματα υπάρχουν στην πραγματικότητα ή εάν πρόκειται περί διαφημιστικού κόλπου.

B' movie με διάρκεια μόλις μιας ώρας που γυρίστηκε εξ αρχής με τον σκοπό να συνοδεύσει την προβολή της ταινίας "Ο δράκος του Μαύρου Μουσείου" σε ορισμένους κινηματογράφους που έπαιζαν 2 έργα 2. Απλοϊκή ταινία με κάποιες ικανές δόσεις χιούμορ, το "Ακέφαλο φάντασμα" στα μάτια των σημερινών θεατών φαντάζει περισσότερο ως επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς ανθολογίας, παρά ως πλήρες κινηματογραφικό έργο. Διασώζεται από το βρετανικό φλέγμα ορισμένων ηρώων αλλά και από το γεμάτο βαρεμάρα ύφος ενός εκ των φαντασμάτων. Ασκεί πάντως μια vintage γοητεία στους θιασώτες του είδους.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)