Monstrous (2022)


Ελληνικός τίτλος: Το πλάσμα της λίμνης

Ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία Κρις Σίβερτσον, με τους Κριστίνα Ρίτσι, Σαντίνο Μπάρναρντ, Ντον Ντάρελ, Κολήν Καμπ.

Η Λώρα, φυγάς από τον βίαιο άντρα της, έχει εγκατασταθεί σε ένα απομονωμένο σπίτι, σε μια μικρή πόλη, ελπίζοντας να κάνει μια νέα αρχή, μαζί με τον 7χρονο γιο της, τον Κόντυ. Το νέο τους καταφύγιο φαντάζει ειδυλλιακό μέσα στην αθωότητα των χρόνων του '60, με το τοπίο δίπλα στη λίμνη να γαληνεύει την ψυχή τους και τους κατοίκους της πόλης να δείχνουν αρκούντως ευγενικοί. Η ηρεμία τους όμως ταράζεται, όταν ο Κόντυ αρχίζει να βλέπει ένα παράξενο πλάσμα μέσα στη λίμνη, το οποίο μάλιστα κάποιο βράδυ τον ακολουθεί στο σπίτι.

Ξεκινά ως τυπικό φιλμ τρόμου μα κάπου στη μέση σε κάνει να ανησυχείς πως δεν είναι τα πάντα όσο ξεκάθαρα νομίζεις. Μάλιστα, η διαπίστωση αυτή έρχεται ακριβώς τη στιγμή που η αληθοφάνεια των αντιδράσεων της πρωταγωνίστριας εξανεμίζεται, οπότε λίγο προτού εκνευριστείς με τη συμπεριφορά της, αφήνεις στην άκρη αυτά που έχεις δει μέχρι τώρα και αρχίζεις να αναζητάς τη δική σου αλήθεια μέσα σε όλη αυτήν την παράνοια. Είναι πολύ καλή μάλιστα η Κριστίνα Ρίτσι, που ουσιαστικά παίζει μόνη της μαζί με τον πιτσιρικά που υποδύεται τον γιο της, καθώς οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι απλά βοηθητικοί. Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα για την υπόθεση χωρίς να προδώσω το τέλος, οπότε θα περιοριστώ στην καλή διαχείριση της ατμόσφαιρας της εποχής που διαδραματίζεται η ταινία, όπως και στην αρκούντως απειλητική ατμόσφαιρα που επιβάλλεται από την αρχή. Βέβαια, κάπου νιώθεις πως το σενάριο μπορεί να είχε τις καλύτερες των προθέσεων χωρίς όμως να μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία σε αυτές. Με πιο απλά λόγια, έχουμε μια πολύ καλή ιδέα σε μία μέτρια εκτέλεση. Εξίσου άνισες και οι ερμηνείες, κάποιες εκ των οποίων, όπως της σπιτονοικοκυράς, ρέπουν προς την υπερβολή.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)