Eva, la Venere selvaggia (1968)


Ελληνικός τίτλος: Λευκοί γύπες στη μαύρη ήπειρο
Εναλλακτικοί τίτλοι: Οι δραπέτες του βασιλιά Κονγκ, Το νησί του Κινγκ Κονγκ
Αγγλόφωνος τίτλος: Kong Island

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία Ρομπέρτο Μάουρι (ως Ρόμπερτ Μόρρις), με τους Μπραντ Χάρρις, Εσμεράλντα Μπάρρος, Μαρκ Λώρενς, Ούρσουλα Ντέηβις. 

Στο Ναϊρόμπι της Κένυα, ένας τρελός επιστήμονας πειραματίζεται με μικρο-πομπούς τους οποίους τοποθετεί σε γορίλλες ώστε να ελέγχει τη σκέψη τους. Αυτοί οι τηλεκατευθυνόμενοι γορίλλες είναι που απαγάγουν τη νεαρή Νταϊάνα, κόρη του ιδιοκτήτη ενός μπαρ της περιοχής και αγαπημένη του μισθοφόρου τυχοδιώκτη Μπαρτ Ντώσον που έχει επιστρέψει στην Αφρική για να κλείσει παλιούς λογαριασμούς. Τώρα, ο Μπαρτ με τη βοήθεια της Εύα, μιας άγριας κοπέλας που επικοινωνεί με τους γορίλες, πρέπει να βρουν τη Νταϊάνα αλλά και να σταματήσουν τον δρ. Άλμπερτ Μύλλερ, προτού ολοκληρώσει το πείραμά του και το εφαρμόσει και σε ανθρώπους.

Τρικυμία εν κρανίω από την αρχή μέχρι το τέλος, με την Εύα του πρωτότυπου ιταλικού τίτλου να εμφανίζεται προς το φινάλε, ενώ νωρίτερα η ταινία έχει ξεκινήσει ως τυπική περιπέτεια εκδίκησης στην απεραντοσύνη της Αφρικής. Για να γεμίσει με ενδιαφέροντα τρόπο η ταινία, παρακολουθούμε και πλάνα σαν από παλιακό ντοκυμανταίρ άγριων ζώων στις στέπες και στις σαβάνες, ενώ ακόμα νωρίτερα έχουν μεσολαβήσει κάποιοι σκοτωμοί και κάποιοι τσαμπουκάδες μεταξύ των ηρώων που όλοι αντιπαθούν τους πάντες. Να μην συζητήσουμε για τους τηλεκατευθυνόμενους γορίλες... Εν τω μεταξύ ο αγγλικός τίτλος είναι σκέτη κοροϊδία, δεδομένου ότι η Κένυα δεν είναι νησί (εκτός αν το νησί του τίτλου είναι ολόκληρη Αφρική) ενώ το Kong είναι εμφανές ότι παραπέμπει παραπλανητικά στον "Κινγκ".

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)