Thor: Love and Thunder (2022) (IMAX) (3D)


Κόμικ περιπέτεια φαντασίας της Marvel, σε σκηνοθεσία Τάικα Γουαϊτίτι, με τους Κρις Χέμσγουωρθ, Νάταλι Πόρτμαν, Κρίστιαν Μπέηλ, Τέσα Τόμσον, Τάικα Γουαϊτίτι, Ράσσελ Κρόου, Ίντρις Έλμπα, Κρις Πρατ, Ντέηβ Μπαουτίστα, Βιν Ντήζελ.

Η ήσυχη ζωή του Θωρ που έχει πλέον αποσυρθεί, διακόπτεται από την εμφάνιση του Γκορ, του Σφαγέα των Θεών, αποστολή του οποίου είναι (τον προδωσε το όνομά του) να αφανίσει όλους τους θεούς. Για να αντιμετωπίσει την απειλή, ο Θωρ ζητά τη βοήθεια της Βαλκυρίας, του Κοργκ αλλά και της μεγάλης του αγάπης, της Τζέην Φόστερ, η οποία για ανεξήγητους σε αυτόν λόγους κρατά το κατεστραμμένο έως τώρα σφυρί του ως η νέα παντοδύναμη Θωρ. 

Επιστροφή του Θωρ, του Θεού του Κεραυνού στην τέταρτη αυτόνομη κινηματογραφική του περιπέτεια, η οποία αν μη τι άλλο αποδεικνύει τη μαγκιά της Marvel στη διαχείριση του υλικού της αλλά και το ταλέντο του Τάικα Γουαϊτίτι που σκηνοθετεί μια σοβαρή ιστορία με αστείο τρόπο. Με τη Marvel να έχει δώσει προ ετών το στίγμα του κινηματογραφικού Θωρ, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την ιλαρότητα στη συμπεριφορά του, σε αντιστοιχία με την εξίσου ιλαρή "σαιξπηρική" αποτύπωσή του στα κόμικ, και με τον Γουαϊτίτι να το αποδίδει στην εντέλεια στο "Ragnarok", ο ίδιος εκρηκτικός συνδυασμός επιστρέφει δριμύτερος (και δραματικότερος στα σημεία) σε τούτην εδώ την απολαυστική περιπέτεια που συνδυάζει το κόμικ μεγαλείο με τον κινηματογραφικό εντυπωσιασμό και το άπλετο χιούμορ -αρκεί να δείτε τον Ράσσελ Κρόου στη σύντομη εμφάνισή του ως Δίας και θα καταλάβετε. Την ίδια στιγμή, σενάριο και σκηνοθεσία διαχειρίζονται με απόλυτη ισορροπία το αισθηματικό/δραματικό στοιχείο της ιστορίας, χωρίς όμως ποτέ το φιλμ να εκτροχιάζεται από τη διαδρομή του. Ως αποτέλεσμα, η κοσμική παράνοια του Σφαγέα των Θεών (όπως αποτυπώνεται στην εφιαλτική εναρκτήρια σεκάνς) παντρεύεται δεξιότεχνα με το χιούμορ και την εκτυφλωτική περιπέτεια, την ίδια στιγμή που είναι πλέον εμφανές πως ο Κρις Χέμσγουωρθ είναι στην πραγματικότητα ο Θωρ που κρύβεται την πραγματική του ταυτότητα πίσω από το προσωπείο του ηθοποιού. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)