Meatball Machine (2005)


Ελληνικός τίτλος: Το Τόκιο στις φλόγες

Ταινία τρόμου επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία Γιουντάι Γιαμαγκούτσι και Τζουν'ίτσι Γιαμαμότο, με τους Ισέι Τακαχάσι, Αόμπα Καγουάι, Κενίτσι Καβασάκι, Σοϊτσίρο Μασουμότο, Τόρου Τεζούκα, Αγιάνο Γιαμαμότο.

Εξωγήινα παράσιτα εισβάλουν στο σώμα των ανθρώπων και τους μετατρέπουν σε Νέκρομποργκ, βιο-τεχνολογικά τέρατα με απίστευτη δύναμη και ασταμάτητη οργή. Τα Νέκρομποργκ που έχουν σκοπό να αφανίσουν το ένα το άλλο, κατ' ουσίαν αφανίζουν και την ανθρωπότητα την οποία έχουν μεταμορφώσει σε αυτά τα βίαια και απάνθρωπα πλάσματα, που είναι μισή μηχανή και -ας πούμε- μισός άνθρωπος. 

Cyber-punk παράνοια ακραίας βίας και αναρίθμητων ακρωτηριασμών που σε παρασύρει στην τρέλα της από την αρχή και σε εξαναγκάζει να παραδοθείς άνευ όρων σε ένα κλίμα βγαλμένο από video game. Με ένα love story να κρατά τον βασικό κορμό της ιστορίας μέχρι τέλους, η ταινία βυθίζεται στον sci-fi gore υπερρεαλισμό της διατηρώντας ταυτόχρονα ένα αλλόκοτο επίπεδο αισθητικής στη φωτογραφία και στις μουσικές της. Εξαιρετικά τα εφφέ, εκκωφαντικός ο ήχος, άπλετο το αίμα (ή το λάδι της μηχανής), ενδιαφέροντες οι απλοϊκοί συμβολισμοί, ενώ το φινάλε του κρύβει μια οπερατική τραγικότητα.

Για την ιστορία, η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί remake της ομότιτλης που ο ένας εκ των δύο σκηνοθετών της, ο Τζουν'ίτσι Γιαμαμότο, είχε γυρίσει το 1999.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano. 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)