El practicante (2020)


Ελληνικός τίτλος: Ο τραυματιοφορέας

Θρίλερ του Netflix, σε σκηνοθεσία Κάρλες Τόρρας, με τους Μάριο Κάσας, Ντέμπορα Φρανσουά, Γκιγιέρμο Πφένινγκ, Τσέλσο Μπουγκάλο.

Ο Άνχελ Χερνάντεζ που είναι τραυματιοφορέας σε νοσοκομείο, μάλλον έχει διαλέξει τη λάθος δουλειά. Αναίσθητος ως προς τους ασθενείς του και χωρίς ίχνος ηθικής, δεν διστάζει μέχρι και να τους κλέβει τα πολύτιμα υπάρχοντά τους και να τα πουλάει σε ενεχυροδανειστήριο. Την ίδια συμπεριφορά επιφυλάσσει και στην προσωπική του ζωή, απότομος και κτητικός όπως είναι με την κοπέλα του, τη Βέην, την οποία κατηγορεί ξεδιάντροπα για το ότι δεν μπορούν κάνουν παιδί. Όμως, ένα τροχαίο με το νοσοκομειακό που οδηγεί ο φίλος του ο Ρικάρντο, έχει ως αποτέλεσμα ο Άνχελ να μείνει παράλυτος από τη μέση και κάτω. Το γεγονός αυτό ενισχύει τον βίαιο χαρακτήρα του με αποτέλεσμα ακόμα πιο απότομα ξεσπάσματα στη σύντροφό του, την ίδια στιγμή που κατηγορεί τον Ρικάρντο για την αναπηρία του.

Κλειστοφοβικό θριλεράκι, εν πολλοίς βασιζόμενο στο stardome του πρωταγωνιστή του, με μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη και διαρκή αγωνία, χωρίς όμως να του λείπουν οι υπερβολές και τα "ευκολάκια". Ο Μάριο Κάσας δεν βασίζεται στη λάμψη της γοητείας του όπως σε άλλες ταινίες "σκοτεινιασμένος" όπως είναι στον ρόλο του Άνχελ, καταφέρνει να δημιουργήσει έναν απειλητικό και άκρως αντιπαθητικό χαρακτήρα και στην ουσία κρατά σχεδόν μόνος του την ταινία που κυλά με ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Το σενάριο είναι που ανοίγεται άνευ ουσιαστικού λόγου σε πολλά μέτωπα, όμως σε αποζημιώνει με την ένταση του τελευταίου 20λεπτου.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)