No one gets out alive (2021)


Ελληνικός τίτλος: Κανείς δεν βγαίνει ζωντανός

Ταινία τρόμου της Imaginarium σε σκηνοθεσία Σαντιάγο Μενγκίνι, με τους Κριστίνα Ρόντλο, Μαρκ Μέντσακα, Ντέηβιντ Φιλιόλι, Ντέηβιντ Μπαρέρα.

Η Άμπαρ, μια νεαρή κοπέλα από το Μεξικό, εγκαθίσταται χωρίς χαρτιά στις ΗΠΑ μετά από τον θάνατο της μητέρας της. Κάνοντας δουλειές από εδώ κι από εκεί για να βγάλει τα προς το ζην, βρίσκει και ένα δωμάτιο να μείνει σε μια πανσιόν, της οποίας ο ιδιοκτήτης, κάποιος Ρεντ, δεν κάνει πολλές ερωτήσεις εφόσον παίρνει το νοίκι του στην ώρα του. Το θέμα είναι πως τις νύχτες η Άμπαρ ξαγρυπνά από περίεργους ήχους και εφιάλτες, ενώ πολύ σύντομα έρχεται αντιμέτωπη με μια απειλητική φιγούρα που κυκλοφορεί στο σπίτι. Ο Ρεντ μπορεί να την καθησυχάζει προσωρινά λέγοντάς της πως στην πανσιόν μένει και ο άρρωστος αδελφός του, ο Μπέκερ, όμως πολύ σύντομα οι παράξενες οπτασίες επιστρέφουν
και η Άμπαρ εγκαταλείπει το δωμάτιο, χωρίς να έχει ούτε πού να πάει ούτε τρόπο να βρει λεφτά.

Τυπικής προδιάθεσης ταινία τρόμου που όμως και κάτι ενδιαφέρον πάει να ψελλίσει για την εκμετάλλευση των παράνομων μεταναστών και τιμά το ύφος των ταινιών εκείνων που μεσουρανούσαν στα ράφια των βίντεο κλαμπ έτσι όπως αποπνέει μια αίσθηση b movie, χωρίς όμως την επιτήδευση της cultίλας. Ήχος και φωτογραφία εξυπηρετούν την κλιμάκωση της αγωνίας και του μυστηρίου, ο χαρακτήρας της πρωταγωνίστριας είναι αρκούντως ρεαλιστικός, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και το φινάλε επιφυλάσσει γερές δόσεις gore και αίματος. Μολονότι ακολουθεί μια γνώριμη πεπατημένη, δεν παύει να έχει την ένταση και το ενδιαφέρον που οι λάτρεις του είδους θα εκτιμήσουν.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)