Scream Bloody Murder (1972)


Ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία Μαρκ Μπ. Ρέυ, με τους Φρεντ Χόλμπερτ, Λι Μίτσελ.

Ο Μάθιου, ένα διαταραγμένο παιδί με παθολογική (σχεδόν Οιδιπόδεια) εμμονή με τη μητέρα του, σκοτώνει τον πατέρα του από ζήλεια ενώ τραυματίζεται και ο ίδιος, ακρωτηριάζοντας το αριστερό του χέρι. Τρόφιμος για πολλά χρόνια σε ψυχιατρικό ίδρυμα και με έναν γάντζο στη θέση του χεριού του, στην ηλικία των 18 αφήνεται ελεύθερος και επιστρέφει στο σπίτι του, όπου βρίσκει τη μητέρα του φρεσκοπαντρεμένη με έναν καλό της γείτονα. Με τη ζήλεια και την απέχθεια που τρέφει προς το σεξ να τον κυριεύουν, σκοτώνει και τους δύο και φεύγει μακριά. Κάπου στη διαδρομή, γνωρίζεται με μία πόρνη που του θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τη μητέρα του και αποφασίζει πως θέλει να ζήσει μαζί της.

Λατρεμένη σεβεντίλα, λουσμένη στο αίμα και την παράνοια, διαστροφική και βίαιη, το "Scream Bloody Murder" έχει όλα αυτά που μόνο μια χαμηλού προϋπολογισμού και ελάχιστης επίγνωσης ταινία τρόμου μπορεί να προσφέρει. Χιλιάδες μίλια μακριά από κάθε είδους πολιτική ορθότητα και καθωσπρεπισμό, εξαπολύει τον διαταραγμένο πρωταγωνιστή της σε ένα λουτρό αίματος εν μέσω μιας ατμόσφαιρας πρωτόλειας αισθητικής και ερασιτεχνικής αφέλειας. Έχει όμως πολύ ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς πως οι ταινίες του συγκεκριμένου είδους ανέκαθεν ωφελούνταν από αυτήν την έλλειψη προσοχής στις λεπτομέρειες, τα άκομψα κάδρα και τις χάρτινες ερμηνείες, αφού εν τέλει με τον τρόπο αυτό αποδίδουν πολύ καλύτερα την παρακμή σε σύγκριση με τις σημερινές ταινίες τρόμου που βγαίνουν σχεδόν προκάτ και πάντα λουσμένες στην ευθιξία. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)