The curse of Robert (2016)


Ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία Άντριου Τζόουνς, με τους Τίφανυ Σέρι, Τζέησον Χόουμγουντ, Νάιτζελ Μπάρμπερ, Στήβεν Ντόλτον, Σούζι Φράνσις Γκάρτον.

Λίγο καιρό μετά το φινάλε της πρώτης ταινίας, ο Ρόμπερτ, η δαιμονισμένη κούκλα, βρίσκεται σε μια βιτρίνα στο μουσείο μιας μικρής βρετανικής πόλης. Εκεί είναι που πιάνει δουλειά ως καθαρίστρια και η Έμιλυ Μπάρκερ, φοιτήτρια κοινωνιολογίας που ήθελε να βγάλει κάποια έξτρα χρήματα. Με βάρδιες αποκλειστικά νυχτερινές, η Έμιλυ δεν αργεί να εντοπίσει κάποια παράξενα περιστατικά που την κάνουν να πιστεύει πως κάτι δεν πάει καλά μέσα στο μουσείο και ειδικότερα με τον Ρόμπερτ. Άδικο δεν της δίνεις.

Ιδού και το sequel (το πρώτο από τα τέσσερα) της ταινίας με πρωταγωνιστή την πιο άσχημη κούκλα στον κόσμο, που ομολογουμένως ίσως και να βελτιώνεται στα σημεία σε σχέση με την πρώτη, καθώς βλέπουμε τον Ρόμπερτ πολύ περισσότερο. Αυτό όμως δεν ισοφαρίζει δυστυχώς τα κενά του σεναρίου που αφήνουν ξεκρέμαστες αντιδράσεις και καταστάσεις. Τέλος πάντων, έχοντας ήδη δει κάποιος την πρώτη ταινία και γνωρίζοντας τι μπορεί να περιμένει από τη δεύτερη, δεν βρίσκεται προ απροόπτου, οπότε αποδέχεται τις συμβάσεις (και τα λάθη) της και παρακολουθεί την ιστορία μόνο και μόνο για να δει την επόμενη επίθεση του Ρόμπερτ. Άλλωστε, αυτό δεν είναι και το ζητούμενο; Στα συν πάντως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τις σχετικά καλύτερες ερμηνείες, όχι όμως και τη μικρή διάρκεια της ταινίας, η οποία για να αγγίξει τα 79' σέρνει τους τίτλους τέλους όσο πιο αργά μπορείτε να φανταστείτε. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)