Robert reborn (2019)


Ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία Άντριου Τζόουνς, με τους Λη Μπέην, Ντέννις Φάριν, Ραχήλ Καψάσκη, Ντέηβιντ Λένικ, Πήτερ Σβάτικ, Πάρις Στανγκλ.

10 χρόνια μετά από τις προηγούμενες περιπέτειές του στη ναζιστική Γερμανία, ο Παιχνιδοποιός βρίσκεται πλέον στη Σοβιετική Ένωση όπου διατηρεί σε μια μικρή πόλη ένα θεατράκι με τις μαγεμένες κούκλες του. Όταν μια σοβιετική πράκτορας παρακολουθεί την παράσταση, υποψιάζεται πως κάτι παράξενο συμβαίνει και έτσι ο Παιχνιδοποιός βρίσκεται στο στόχαστρο αυτών που αναζητούν την αθανασία του Λένιν (τον οποίο αποκαλούν "Τσάρο").

Και να λοιπόν που ύστερα ένα από ένα sequel, ένα prequel και ένα sequel του prequel, φτάσαμε στο πέμπτο και τελευταίο (;) κεφάλαιο του κινηματογραφικού έπους του Ρόμπερτ, της πιο άσχημης κούκλας που είδατε ποτέ. Στη συγκεκριμένη ταινία συνοδεύεται από ακόμη δύο κουκλο-συντρόφους, τη Μις Κύκλωπα και τον Καλάσνικωφ, ο οποίος έχει πυροβόλα όπλα στις άκρες των χεριών του. Η υπόθεση είναι ουσιαστικά μία από τα ίδια, αλλά ως προς όλα τα υπόλοιπα είμαι πλέον βέβαιος πως οι δημιουργοί της ταινίας μάς τρολλάρουν. Αλλιώς πώς δεν εξηγούνται οι ερμηνείες και οι διάλογοι, ούτε και τα εξωτερικά πλάνα ενός αεροπλάνου τύπου σημερινού Boeing εν έτει 1951, όταν μάλιστα το εσωτερικό του αεροσκάφους είναι ενός ιδιωτικού τζετ (που επίσης δεν υπήρχε το 1951). Spoiler alert: Όταν το αεροσκάφος πέφτει στη θάλασσα, αυτό που βλέπουμε σε CGI (σαν promo από flight simulator) είναι ένα Jumbo 747 (το 1951). Αυτά συνοψίζουν την ταινία, αυτό συνοψίζει και την έως τώρα ιστορία του Ρόμπερτ στον κινηματογράφο και εγώ εξακολουθώ να θέλω να δω crossover με τις άλλες σατανικές κούκλες της οθόνης.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)