Killer Klowns from Outer Space (1988)


Ελληνικός τίτλος: Δολοφόνοι Κλόουνς

Ταινία τρόμου επιστημονικής φαντασίας της Trans World Entertainment, σε σκηνοθεσία Στήβεν Τσιόντο, με τους Γκραντ Κρέημερ, Σουζάν Σνάυντερ, Τζων Άλλεν Νέλσον, Τζων Βέρνον.

Στην πόλη του Κρέσεντ Κόουβ, ένα ζευγάρι που κάνει αγαπούλες σε ένα απομονωμένο μέρος στην εξοχή, βλέπει ένα πεφταστέρι να σκίζει τον ουρανό προτού συντριβεί κάπου μέσα στο δάσος. Εντυπωσιασμένοι από το παράξενο περιστατικό, ακολουθούν τα ίχνη της σύγκρουσης και φτάνοντας στο σημείο ανακαλύπτουν με το στόμα ανοιχτό πως εκεί βρίσκεται μια σκηνή από τσίρκο. Αυτό που δεν ξέρουν όμως είναι πως το "τσίρκο" είναι στην πραγματικότητα διαστημόπλοιο από όπου ξεχύνονται οι επιβάτες του που έχουν τη μορφή κλόουν. Πολύ σύντομα, οι κάτοικοι της πόλης σφαγιάζονται από τους μανιασμένους εξωγήινους με μια χούφτα από τους κατοίκους της να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους προσπαθώντας να αποτρέψουν τον όλεθρο.

Το διαστημόπλοιο-τσίρκο, οι εξωγήινοι κλόουν, η "αντιστασιακή" ομάδα σε αυτοκινούμενο παγωτατζίδικο, τι άλλο χρειάζεστε για να πειστείτε πως πρόκειται για το απόλυτο ψυχαγωγικό φιλμ, που συνδυάζει τρόμο, αίμα, επιστημονική φαντασία και γέλιο, κατορθώνοντας με έναν παράξενο τρόπο να μην γίνεται γελοίο. Σαφέστατα επηρεασμένοι από τα b movies των drive in αλλά και την αντίστοιχη φιλμογραφία των '50s, οι "Δολοφόνοι Κλόουνς" διακρίνονται για την επιτηδευμένη vintage κακογουστιά τους αλλά και για την καλοδεχούμενη φρεσκάδα τους. Μπορεί το περιτύλιγμα να είναι κωμωδία και τα χρώματα εκτυφλωτικά, όμως μην γελιέστε για τη φρίκη που απεικονίζεται στην οθόνη και για τους εφιάλτες με κλόουν που θα σας στοιχειώνουν για μια ζωή. Απενοχοποιημένη διασκέδαση με bonus όλη αυτήν την αγαπημένη ατμόσφαιρα των '80s.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)