De Familie Claus (2020)


Ελληνικός τίτλος: Η οικογένεια Κλάους

Χριστουγεννιάτικη φαντασία του Netflix, σε σκηνοθεσία Ματίας Τέμερμανς, με τους Γιαν Ντεκλαίρ, Μο Μπάκερ, Στεφάαν Ντέγκαντ, Εύα βαν ντερ Γκουχτ, Μπράχα βαν Ντέσμπουργκ.

Η Σουζάνε μετακομίζει με τα δύο της παιδιά από την Ολλανδία στο Βέλγιο, όπου βρήκε δουλειά σε μια βιομηχανία μπισκότων, αλλά για να μπορεί και ο πεθερός της να έχει τον Τζουλς και τον Νουρ κατά νου, όσο εκείνη εργάζεται. Κάποια ημέρα, ο Τζουλς που μισεί τις γιορτές επειδή ο πατέρας του είχε πεθάνει την περασμένη Παραμονή των Χριστουγέννων, ψαχουλεύοντας στο παιχνιδάδικο του παππού του, ανακαλύπτει πως στην πραγματικότητα είναι ο Άι Βασίλης.

Τρυφερό, λαμπερό, γιορτινό και παραμυθένιο φιλμάκι από τις Κάτω Χώρες που παρά τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα κατορθώνει να τρυπώσει λίγο και από τον μελαγχολικό ρεαλισμό του βέλγικου κινηματογράφου. Η γκριζάδα στη ζωή των πρωταγωνιστών και στην ψυχή του μικρού Τζουλς κοντράρει τη λάμψη των Χριστουγέννων την ίδια στιγμή που ακόμα και αυτός ο μύθος του Άι Βασίλη αποκτά μια πιο προσγειωμένη και ανθρώπινη υπόσταση. Η φροντισμένη παραγωγή και οι προσεγμένες ερμηνείες κάνουν την ιστορία να κυλά ευχάριστα και αρκούντως μαγικά, καθώς σενάριο και σκηνοθεσία υπαγορεύουν καθώς πρέπει τον τόνο για μια ταινία που μπορεί να την απολαύσει ολόκληρη η οικογένεια, με γεύση, άρωμα και το κυριότερο ψυχή Χριστουγέννων.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)