De Familie Claus 2 (2021)


Ελληνικός τίτλος: Η οικογένεια Κλάους 2

Χριστουγεννιάτικη φαντασία των Netflix/Dingie, σε σκηνοθεσία Ρούμπεν Βάντερμπόρε, με τους Γιαν Ντεκλαίρ, Μο Μπάκερ, Στεφάαν Ντέγκαντ, Εύα βαν ντερ Γκουχτ, Μπράχα βαν Ντέσμπουργκ, Γιασμίνα Φωλ.

Ο Τζουλς είναι πλέον ευτυχισμένος στο πλευρό της οικογένειάς του, καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η μητέρα του εγκαινιάζει επί τέλους το δικό της μαγαζί με μπισκότα. Την ίδια στιγμή, και πάντα χωρίς να το γνωρίζει κανείς, ετοιμάζεται μαζί με τον παππού του να μοιράσουν, ως δίδυμο Αγιοβασίληδων πλέον, τα δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου. Μόνο που το γράμμα της μικρής Μαρί, που ζητά από τον Άι Βασίλη να ξαναμονιάσει τους γονείς της που από το το διαζύγιο και μετά δεν συναντιούνται ούτε τυχαία, προβληματίζει πολύ τον Τζουλς που ζητά τη συμβουλή του παππού του. Όταν όμως εκείνος, σχεδόν θυμωμένα, του απαγορεύει να ασχοληθεί, καθώς οι προσωπικές υποθέσεις δεν αποτελούν δουλειά του Άι Βασίλη, ο Τζουλς αποφασίζει να δράσει μόνος του με τη βοήθεια των ξωτικών.

Ανέμπνευστη συνέχεια της ταινίας του 2020, με ιστορία τετριμμένη και χιούμορ τραβηγμένο από τα μαλλιά, με βασικότερο πρόβλημα πως η ίδια η ιστορία δεν βγάζει νόημα. Το αρχικό εύρημα της προσωπικής εμπλοκής του μικρού Τζουλς στα οικογενειακά του μικρού κοριτσιού που ζει απέναντι από το μαγαζί της μητέρας του, θα είχε ενδιαφέρον εάν ο τρόπος που θα επέλεγε να το αντιμετωπίσει δεν ήταν τόσο αφελής και παιδιάστικος, ακόμα και για τα δεδομένα μιας χριστουγεννιάτικης οικογενειακής ταινίας. Την ίδια "ευκολία" παρατηρεί κανείς και στο σύνολο της παραγωγής από την οποία λείπει η λάμψη, οπότε απομένουν οι χαριτωμενιές των ξωτικών (ούτε αυτές στο σύνολό τους επιτυχημένες) για να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)