Ψιτ... κορίτσια! (1959) (Α/Μ)



Κωμωδία της Χρόνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία Άλκη Παπά, με τους Ειρήνη Παπά, Μιχάλη Νικολινάκο, Γιώργο Καμπανέλλη, Ανδρέα Μπάρκουλη, Ντόρα Γιαννακοπούλου, Ντέπυ Μαρτίνη, Παντελή Ζερβό. 

Τρεις μπατίρηδες φίλοι το παίζουν πλούσιοι γαμπροί σε τρεις κοπελιές που γνωρίζουν τυχαία στον δρόμο για την παραλία. Εν τω μεταξύ, έχουν απαντήσει για πλάκα σε αγγελία γάμου ενός πλούσιου ομοεθνούς από το Κονγκό που αναζητά νύφη με την οποία να εγκατασταθεί στην Ελλάδα. 

Τρία πουλάκια κάθονταν γενικώς, αλλά έχει και τα χαριτωμένα της, που δεν ξεφεύγουν στιγμή από τα κλισέ της εποχής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παρουσία της Ειρήνης Παπά, στον ένα και μοναδικό -αν δεν απατώμαι- ρόλο της σε ελληνική κωμωδία. Ο σκηνοθέτης της ταινίας υπήρξε σύζυγός της για τρία χρόνια, αλλά κατόπιν της μεταξύ τους συμφωνίας, κράτησε το όνομά του και μετά το διαζύγιο, καθώς είχε αρχίσει να γίνεται ήδη γνωστή στο εξωτερικό. Επίσης, αν προσέξετε τη διαφήμιση της ταινίας θα προσέξετε το όνομα της Finos Film με μεγάλα γράμματα, προφανώς ως κράχτη, αφού με πολύ μικρότερα στοιχεία αναγράφεται δίπλα πως εκεί είχε γίνει απλά η τεχνική επεξεργασία. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)