Fast five (2011)


Ελληνικός τίτλος: Μαχητές των δρόμων -Ληστεία στο Ρίο

Περιπέτεια της Universal σε σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν, με τους Βιν Ντίζελ, Πωλ Γουώκερ, Τζορντάνα Μπρούστερ, Ντουέην Τζόνσον, Ταϋρύζ Γκίμπσον, Κρις "Ludacris" Μπρίτζες, Σουνγκ Κανγκ, Γκαλ Γκάντο, Χοακίμ ντε Αλμέιντα, Έλσα Πάτακυ. 

Η παρέα Τορέτο, Ο'Κόνερ και Μία βρίσκεται στο Ρίο, όπου εξακολουθούν να πραγματοποιούν ληστείες αυτοκινήτων. Κάποια στιγμή μπλέκουν με έναν βραζιλιάνο αρχινονό, τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουν προτού τους βγάλει αυτός από τη μέση. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένας πράκτορας του FBI σκάει μύτη στο Ρίο θεωρώντας πως τα παλικάρια μας είναι υπεύθυνα για τη δολοφονία τριών ομοσπονδιακών πρακτόρων. 

Η ισχύς εν τη ενώσει είναι το motto της πέμπτης ταινίας, η οποία όχι μόνο ενισχύει με νέους και παλιούς γνώριμους την ομάδα του Τορέτο, αλλά προσθέτει και τον Ντουέυν Τζόνσον στο καστ, ενισχύοντας σε υπερβολικό βαθμό τις δόσεις τεστοστερόνης. Είναι πλούσια παραγωγή και είναι εμφανές πλέον πως η σειρά πέρασε από το επίπεδο μιας γρήγορης περιπέτειας σε αυτό ενός κλασσικότροπου blockbuster, με όλα τα εγγενή μειονεκτήματα που αυτό επιφέρει. Η ταινία είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια από τις άλλες, με αποτέλεσμα να κρεμάει κάπου στη μέση, ενώ οι σκηνές καταδίωξης περιορίζονται ουσιαστικά σε τρεις μεγάλες, στην αρχή, στη μέση και στο τέλος. Ναι, είναι εντυπωσιακές, αλλά έχεις την αίσθηση πως δεν αρκούν για να γεμίσουν ένα σενάριο γεμάτο κοινοτοπίες, μεγάλες κουβέντες και τις υποχρεωτικές ατακαδόρικες μπλοκμπαστερίστικες πλακίτσες. Διασκεδαστικότατο μεν, αλλά εύκολα αντιλαμβάνεσαι πως έχει όλα τα συστατικά για να είναι καλύτερο, ενώ δεν είναι. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)