2 fast 2 furious (2003)


Ελληνικός τίτλος: Οι μαχητές των δρόμων 2

Περιπέτεια της Universal, σε σκηνοθεσία Τζων Σίνγκλετον, με τους Πωλ Γουώκερ, Ταϋρύζ Γκίμπσον, Εύα Μέντεζ, Κόουλ Χάουζερ, Τομ Μπάρρυ, Τζέημς Ρεμάρ. Ντέβον Αόκι. 

Ο Μπράιαν έχει απομακρυνθεί από το αστυνομικό σώμα, μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, και βρίσκεται στο Μαϊάμι, όπου ζει λαμβάνοντας μέρος σε παράνομους, αυτοσχέδιους αγώνες με πειραγμένα αυτοκίνητα. Κάποια στιγμή, έρχεται σε επαφή μαζί του ο πράκτορας Μπίλκινς του FBI που, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Τελωνείων, του ζητάει να συνεργαστούν, για να συλλάβουν έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών. 

Η ανέλπιστη επιτυχία του πρώτου φιλμ οδήγησε αβίαστα και σε συνέχεια, αυτή τη φορά μόνο με τον Πωλ Γουώκερ (αφού στο μυαλό των παραγωγών, εκείνος ήταν ο πρωταγωνιστής και στην πρώτη περιπέτεια). Έχει τα καλά της, έχει και τα κακά της αυτή η δεύτερη βουτιά στον ίλιγγο της ταχύτητας. Ας πούμε, οι σκηνές με τα αυτοκίνητα είναι δυναμικές, αλλά όχι και τόσο συναρπαστικές όπως στο πρώτο μέρος, αφήστε δε που σε κάποιες σεκάνς επιστρατεύονται CGI τεχνάσματα, στερώντας την αληθοφάνεια που εντυπωσιάζει περισσότερο. Από την άλλη, όμως, το σενάριο, είναι πιο ολοκληρωμένο, έχει μια κεντρική ιστορία να αφηγηθεί, πιο "αστυνομική" και έχει και έναν κακό "κακό". Αναμφισβήτητα, βέβαια, της λείπει η περίσσια αδρεναλίνη και η παρεΐστικη αθωότητα της αρχικής ιστορίας. Περνάς, καλά, όμως, μολονότι θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε αστυνομική περιπέτεια με αυτοκινητοκυνηγητά και όχι απαραίτητα sequel της πρώτης.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)