Fast & furious (2009)


Ελληνικός τίτλος: Μαχητές των δρόμων 4

Περιπέτεια της Universal, σε σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν, με τους Βιν Ντίζελ, Πωλ Γουώκερ, Τζορντάνα Μπρούστερ, Τζων Ορτίζ, Λαζ Αλόνσο, Γκαλ Γκάντο. 

Ο Ντόμινικ Τορέτο, αφού τη γλίτωσε στο τέλος της πρώτης ταινίας, βρίσκεται στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου εξακολουθεί τις παρανομίες. Κυνηγημένος από τα καρτέλ καυσίμων που ληστεύει, βρίσκεται στον Παναμά, όταν μαθαίνει τον θάνατο της κοπέλας του, της Λέττυ. Αποφασισμένος για εκδίκηση γυρίζει στις ΗΠΑ και συναντά τον Μπράιαν Ο'Κόννερ -που στο μεταξύ έχει επιστρέψει στο FBI- να κυνηγά τον ίδιο ύποπτο. 

Και ξαφνικά, με την τέταρτη ταινία, όλα δείχνουν να δουλεύουν ρολόι. Η επιστροφή του βασικού καστ (με πρώτο, όμως το όνομα του Βιν Ντίζελ, πλέον) δουλεύει καταλυτικά και αποδεικνύει πως αυτή η παρέα ήταν υπεύθυνη και για την επιτυχία της πρώτης ταινίας. Μαζί του, επιστρέφουν και οι ρεαλιστικές σεκάνς με αυτοκίνητα (κορυφαία η εναρκτήρια με το βυτιοφόρο), καθώς επιστρατεύονται επαγγελματίες κασκαντέρ οδηγοί για τις σκηνές αυτές και δεν έχουν το πάνω χέρι οι ψηφιακές εικόνες. Την ίδια στιγμή, όμως, έχουμε και σενάριο, αφού εδώ τα πάντα στήνονται πίσω από τη (στοιχειώδη) πλοκή ώστε να λειτουργήσουν οι καταδιώξεις και η δράση και να αποκτήσουν νόημα και λόγο ύπαρξης. Έχει την αγωνία του, είναι διασκεδαστικό, γρήγορο (αυτό του έλειπε, να μην ήταν) και ενδιαφέρον.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)