Η δίκη ενός αθώου (1969) (Α/Μ)



Δραματική ταινία παραγωγής Διονύση Κουρουνιώτη, σε σκηνοθεσία Κώστα Ασημακόπουλου, με τους Αλέκο Αλεξανδράκη, Άννα Φόνσου, Κώστα Καρρά, Λυκούργο Καλλέργη. 

Για να προστατέψει και να βοηθήσει τον άσωτο μικρό του αδερφό, που υπήρξε πάντοτε ο αγαπημένος του πατέρα του, ένας άντρας μένει πάντα στο περιθώριο και θυσιάζεται, έως ότου φτάνει να κατηγορηθεί άδικα και για τον θάνατο ενός ανθρώπου σε τροχαίο. 

Μια άλλη εκδοχή του Κάιν και του Άβελ, όπως το σενάριο φροντίζει να μας ενημερώνει με την κάθε ευκαιρία, παραθέτοντας μάλιστα και αποσπάσματα από τη Βίβλο. Αφελής όσο δεν πάει, παρά τις καλές προθέσεις των πρωταγωνιστών του, οι οποίοι χάνονται σε μεγαλοστομίες και κούφιες κουβέντες. Βραβείο ερμηνείας στην έξοδο του σταθμού του Ηλεκτρικού στη Βικτώρια και σε μια πολυκατοικία της Πατησίων κοντά στο Μουσείο, που υποδύονται το Μόναχο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)