Arès (2016)


Ελληνικός τίτλος: Κίνδυνος στο Παρίσι

Περιπέτεια της Gaumont, σε σκηνοθεσία Ζαν-Πατρίκ Μπεν, με τους Όλα Ραπάς, Μίσα Λεσκό, Τιερρύ Ανσίς, Ελέν Φιγιέρ, Ρουθ Βέγκα Φερνάντεζ. 

Παρίσι, 2035. Η Γαλλία έχει πτωχεύσει και οι όμιλοι που διέσωσαν οικονομικά τη χώρα την έχουν πλέον υπό τον πλήρη έλεγχό τους. 15 εκατομμύρια άνεργοι, η πόλη αγνώριστη με τη μόλυνση να την πνίγει, ενώ η νέα τάξη έχει καταστήσει νόμιμα τόσο τα πειράματα σε ανθρώπους όσο και το ντόπινγκ. Ειδικά το τελευταίο έχει αναδειχθεί σε μεγάλη μπίζνα, αφού το πιο δημοφιλές άθλημα είναι η Αρένα: αγώνες πάλης σε κλουβί, με χτυπήματα μέχρι θανάτου, ενώ οι νικητές κερδίζουν πολλά λεφτά και γίνονται το πρόσωπο της καμπάνιας της εταιρείας που βγάζει τα αναβολικά. Ο Αρές είναι ένας από αυτούς τους μαχητές και ο μοναδικός με οργανισμό συμβατό με το νέο σκεύασμα που καθιστά τους χρήστες του ανίκητους υπεράνθρωπους για 15 λεπτά. 

Δυστοπικό, εφιαλτικό και κατάμαυρο παρουσιάζει το εγγύς μέλλον μας αυτή ταινία, η οποία ξεχωρίζει για την πρωτοτυπία του σεναρίου της και τους γρήγορους ρυθμούς της. Προς τιμήν της δε, δεν έχει καμία σχέση με αντίστοιχα εξυπνακίστικα εγχειρήματα, καθώς κρατάει ένα σοβαρό επίπεδο, συγκροτημένο στυλ και αληθοφάνεια στην εξέλιξη μέχρι τέλους. Ωραία φάτσα στον ρόλο του Αρές ο Όλα Ραπάς, φροντισμένοι και οι β' ρόλοι, οι οποίοι μάλιστα έχουν όλοι κάτι να συνεισφέρουν στην αφήγηση και δεν είναι ούτε διακοσμητικοί ούτε καρικατούρες. Πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα ταινία που αποδεικνύει το εύρος των ειδών με το οποίο ασχολείται η σύγχρονη γαλλική κινηματογραφία που, με τα καλά της και τα κακά της, είναι η μοναδική ζωντανή κινηματογραφική βιομηχανία στην Ευρώπη (πλην Αγγλίας, της οποίας όμως το ένα πόδι πατάει στην Αμερική).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)