Το κορίτσι της Κυριακής (1964) (Α/Μ)


Δραματική ταινία της Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης, σε σκηνοθεσία Νέστορα Μάτσα, με τους Ξένια Καλογεροπούλου, Γιώργο Φούντα, Φαίδωνα Γεωργίτση, Μαίρη Χρονοπούλου, Δέσπω Διαμαντίδου, Νότη Περγιάλη. 

Η Μαρίνα είναι μια καλόκαρδη, αλλά και αφελής πόρνη του λιμανιού στον Πειραιά, αγαπητή σε όλους. Ελάχιστοι την αποκαλούν με το όνομά της, αφού όλοι την ξέρουν σαν το κορίτσι της Κυριακής, λόγω του ρεφενέ στις υπηρεσίες της εκείνη την ημέρα. Η γνωριμία της με έναν φτωχό νεαρό τής δίνει ελπίδες για μια καινούργια ζωή, αλλά έχει να αντιμετωπίσει τον δραπέτη αδελφό της που δεν διστάζει να την καταστρέψει μόνο και μόνο για να μην γυρίσει αυτός στη φυλακή. 

H τεράστια επιτυχία της ταινίας Τα Κόκκινα Φανάρια την προηγούμενη χρονιά έκλεισε πολλά σπίτια, αφού όλοι νόμιζαν ότι με μια καλοκάγαθη πόρνη στην Τρούμπα και καναδυό τραγούδια την έβγαζαν καθαρή και θα έκοβαν εισιτήρια. Εμφανής είναι εδώ η απόπειρα επανάληψης της θεματολογίας (αλλά και του καστ με τον Νότη Περγιάλη να επαναλαμβάνει ουσιαστικά την εμφάνισή του στα "Φανάρια") αλλά πού πας καλό μου χωρίς σενάριο; Η ιστορία δεν φτάνει για να γεμίσει ούτε 40 λεπτά, οπότε όχι μόνο λέμε τα ίδια και τα ίδια, αλλά βάζουμε και τη Μαίρη Χρονοπούλου να τραγουδάει ασταμάτητα κάθε λίγο και λιγάκι για να περνάει η ώρα. Η προχειρότητα του εγχειρήματος σε κάνει να απορείς, αν σκεφτείς ότι η εταιρεία δεν συνήθιζε να βγάζει τόσο μέτριες ταινίες, ενώ και ο Νέστορας Μάτσας είχε δώσει καλά δείγματα δουλειάς. τόσο ως σεναριογράφος όσο και ως σκηνοθέτης. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)