Χαρά (2012) (Α/Μ)


Δραματική ταινία του Ηλία Γιαννακάκη, με τους Αμαλία Μουτούση, Νίκο Φλέσσα, Στεφανία Γουλιώτη, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιώργο Συμεωνίδη. 

Η Χαρά κλέβει ένα νεογέννητο παιδί από το μαιευτήριο, το παίρνει σπίτι της και το φροντίζει σαν δικό της. Ακούγοντας στις ειδήσεις πληροφορίες σχετικά με την έρευνα της αστυνομίας, φεύγει για την επαρχία, όπου η συνάντησή της με εγκληματίες θα την οδηγήσει στον φόνο και τη σύλληψη. 

Καλή η ιδέα της ιστορίας, εξαιρετική η Αμαλία Μουτούση σε έναν ρόλο που της πάει πολύ, ενδιαφέρουσα (όσο και αδικαιολόγητη) η ασπρόμαυρη φωτογραφία, αλλά από εκεί και μετά, το χάος. Σενάριο ολοκληρωμένο δεν υπάρχει, την ηρωίδα δεν τη μαθαίνουμε ποτέ καλά, παρά υποψιαζόμαστε για αυτήν από μαρτυρίες τρίτων, οι β' ρόλοι είναι άνισα καθοδηγημένοι και παιγμένοι (εκ του φυσικού της πολύ καλή η Λήδα Πρωτοψάλτη στον ρόλο της μητέρας, υπερβολικός και αμήχανος ο Γιώργος Συμεωνίδης στον ρόλο του δικηγόρου) και εν μέσω όλων αυτών μία εστέτ άποψη (πέραν του ασπρόμαυρου), με επαναλαμβανόμενα fade out-fade in από σκηνή σε σκηνή, και την Έδρα του δικαστηρίου να ακούγεται off screen, τα οποία ουδόλως βοηθούν ουσιαστικά την εξέλιξη και ταυτόχρονα βγάζουν μια αμηχανία και μια τάση εντυπωσιασμού, άνευ λόγου όμως. Και στο φινάλε, έχεις Αμαλία Μουτούση να παίζει στην ταινία σου, γράψε της ρόλο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)