The fate of the furious (2017)


Ελληνικός τίτλος: Μαχητές των δρόμων 8

Περιπέτεια της Universal, σε σκηνοθεσία Φ. Γκάρυ Γκρέυ, με τους Βιν Ντήζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ντουέην Τζόνσον, Τζέησον Στέηθαμ, Σαρλίζ Θερόν, Λιουκ Έβανς, Ταϋρύζ Γκίμπσον, Κρις "Ludacris" Μπρίτζες, Κερτ Ράσσελ, Σκοτ Ήστγουντ, Έλσα Πάτακυ, Έλεν Μίρεν. 

Κι ενώ όλη η "οικογένεια" του Τορέτο απολαμβάνει την καλή ζωή της, μια μυστηριώδης γυναίκα κάνει την εμφάνισή της και με κάποιο μυστικό στρέφει τον Ντόμινικ ενάντια στους φίλους του, αναγκάζοντάς τον να δουλέψει για εκείνην. 

Φτάσαμε αισίως στην όγδοη ταινία του, ενδεχομένως, πλέον αναπάντεχου κινηματογραφικού σήριαλ, το οποίο πλάκα-πλάκα δεν ξέφτισε και ποτέ, ούτε προσποιήθηκε ότι είναι κάτι περισσότερο από αυτό που είναι. Εντάξει, θα μπορούσε να είχε ωριμάσει περισσότερο, από την άλλη όμως δεν ξεφτίλισε και ποτέ τις προθέσεις του, οπότε όλα καλά. Μεγάλη παραγωγή η όγδοη συνέχεια, με εντυπωσιακές λήψεις, τέρμα τα γκάζια (μεταφορικά και κυριολεκτικά) που βάζει στο παιχνίδι, εκτός από αυτοκίνητα, αεροπλάνα, τανκ και πυρηνικά υποβρύχια! Εντάξει, το σενάριο το έχουμε ώστε πλάκα να γίνεται, και να βάζουμε τους καλούς να γίνονται κακοί και τούμπαλιν, όμως εάν αναζητάτε δράμα χαρακτήρων, μπήκατε σε λάθος αίθουσα. Αυτή που αδικείται είναι η Σαρλίζ Θερόν, όχι γιατί είναι κακή, προς Θεού, αλλά γιατί επειδή ακριβώς είναι καλή και επικίνδυνη και αδίστακτη και κακιά, ήθελε το κάτι παραπάνω στο σενάριό της για να γίνει η σούπερ κακιά όλων των ταινιών της σειράς. Καλό είναι, καλά περνάς, το πυρηνικό υποβρύχιο κάνει σούζες στους πάγους της Σιβηρίας, και αν λάβουμε υπ'όψιν ότι μετράμε ήδη οκτώ ταινίες με την ένατη να είναι στα σκαριά, μια χαρά κρατάει το ύφος της, σε αντίθεση με άλλα πιο μεγαλόσχημα franchises που καταστράφηκαν από τη δεύτερη κιόλας ταινία. Α, για να μην το ξεχάσω και χωρίς να είναι spoiler: ο Ο'Κόννερ "ζει και βασιλεύει" μαζί με τη Μία και τα δύο τους παιδιά και δεν τους μπλέκουμε στην ιστορία για να μην τους χαλάσουμε την ηρεμία και τους θέσουμε σε κίνδυνο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)