Goodbye love (1933) (A/M)


Κομεντί της RKO, σε σκηνοθεσία Χ. Μπρους Χάμπερστόουν, με τους Τσαρλς Ραγκλς, Βερέ Τίσντέηλ, Σίντνεϋ Μπλάκμερ, Φίλυς Μπάρρυ. 

Ένας πλούσιος αριστοκράτης, με ένα διαζύγιο ήδη στην πλάτη του, ετοιμάζεται να ξαναπαντρευτεί, αυτή τη φορά με μια κομψή γυναίκα της καλής κοινωνίας, ενώ την ίδια στιγμή στήνει και μια χρηματιστηριακή κομπίνα, ώστε να μειώσει εικονικά τα έσοδά του, άρα και τη διατροφή που πληρώνει στην τέως του. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι πως η νέα αγαπημένη του ποσώς είναι αριστοκράτισσα και σχεδιάζει να τον παντρευτεί, μόνο και μόνο για να τον χωρίσει, ώστε να επωφεληθεί της διατροφής. 

Κωμωδία παρεξηγήσεων, αλλά και κοινωνικού σχολιασμού, καθώς τα χρόνια εκείνα η μη καταβολή της διατροφής, έστω και για έναν μήνα, επέφερε άμεση φυλάκιση. Αυτό έδειχναν να το εκμεταλλεύονται κάποιες γυναίκες, οι οποίες κυνηγούσαν ευκατάστατους γαμπρούς, μόνο και μόνο για να τους χωρίσουν και να ζουν άνετα από τα λεφτά της διατροφής. Στη χαριτωμένη, αλλά κουρασμένη από τον χρόνο ταινία, πρωταγωνιστεί ένας διάσημος κωμικός της εποχής, ο Τσαρλς Ραγκλς, του οποίου το όνομα και η φωτογραφία φιγουράρουν πριν καν πέσουν οι τίτλοι του φιλμ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)