Ό,τι θέλει ο λαός (1964) (Α/Μ)



Κωμωδία των Ι. Σαραβάνος/Δ. Κουρουνιώτης, σε σκηνοθεσία Μάριου Αδάμη, με τους Γιάννη Γκιωνάκη, Κώστα Βουτσά, Σπεράντζα Βρανά, Καίτη Λαμπροπούλου, Νίκο Φέρμα, Γιώργο Κάππη, Γιάννη Φέρμη. 

Δυο απατεωνίσκοι μαντράδες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, εκμεταλλεύονται την πίεση που ασκεί η γυναίκα του σε ένα φουκαρά και του πουλάνε ένα ερείπιο ως μοναδική ευκαιρία. Όταν όμως το αυτοκίνητο αποδεικνύεται εντελώς σκάρτο, για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, σχεδιάζουν κομπίνα με την ασφάλεια. 

Ασυνάρτητο "πανηγύρι" (όπως δηλώνει και η αφίσα της ταινίας), γεμάτο αυτοσχεδιασμούς (διόλου πετυχημένους) που εξυπηρετούν να γεμίσουν τον χρόνο αφού το σενάριο είναι ανύπαρκτο. Μοντάζ, ρακόρ, άξονας λήψης, αχρείαστα νά'ναι.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)