The fast and the furious: Tokyo drift (2006)


Ελληνικός τίτλος: Μαχητές των δρόμων -Tokyo drift

Περιπέτεια της Universal, σε σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν, με τους Λούκας Μπλακ, Μπράιαν Γκούντμαν, Σαντ Μος, Μπράιαν Τη, Σουνγκ Κανγκ, Κέικο Κιταγκάβα. 

Εθισμένος στους αγώνες δρόμου με πειραγμένα αυτοκίνητα, ο Σων  έχει προβλήματα με το σχολείο του αλλά και την αστυνομία. Ως τελευταία λύση, η μητέρα του αποφασίζει να τον στείλει να ζήσει με τον πατέρα του στο Τόκυο, για να γλιτώσει παραπάνω μπελάδες. Και εκεί, όμως, ο Σων δεν καταφέρνει να κάτσει στα αυγά του, αφού μπλέκει με μια ομάδα παράνομων αγώνων, της οποίας ηγείται ανηψιός αρχηγού της Γιακούζα. 

Εκτός continuity των προηγούμενων ταινιών και με εντελώς διαφορετικό καστ, η τρίτη της σειράς ουσιαστικά αποτελεί μια αυτόνομη περιπέτεια με αυτοκίνητα, αγώνες και καταδιώξεις, που απλά μπήκε κάτω από τον τίτλο-ομπρέλα "The fast and the furious". Δεν ξέρω εάν η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή πίστευαν πως το προηγούμενο story είχε ολοκληρωθεί ή εάν ήθελαν απλά να ανανεώσουν το περιεχόμενο του franchise (που ενδεχομένως στο μυαλό τους να μην υπήρχε καν η ένδειξη της τεράστιας δυναμικής που απέκτησε στη συνέχεια). Από τους fan της σειράς, πάντως, θεωρείται η πλέον αδύναμη (και όχι αδικαιολόγητα), για την εποχή της όμως κινήθηκε ικανοποιητικά, καθώς έχει δυναμική και καλογυρισμένη δράση. Η ιδέα να ασχοληθούν με αγώνες driftng (με τα αυτοκίνητα να αγωνίζονται σε κυκλικές διαδρομές όπου αναγκάζονται να πλανάρουν) άλλαξε κάπως την οπτική και έδωσε την ευκαιρία στους δημιουργούς της να δείξουν κάτι διαφορετικό, γεγονός που ενισχύεται και από τη μεταφορά της δράσης στην Ιαπωνία. Το Τόκυο πάντως, που θα μπορούσε να βοηθήσει οπτικά το φιλμ, δεν κυριαρχεί στον βαθμό που θα έπρεπε και στερεί από την ταινία μια πιο εξωτική όψη. Την ίδια στιγμή, άντε να πιστέψεις πως ο πρωταγωνιστής δεν έχει κλείσει ακόμη τα 18 του χρόνια. Μελλοντικά, κι όταν η κινηματογραφική σειρά είχε πάρει τα πάνω της, το "Tokyo drift" εντάχθηκε χρονολογικά μεταξύ της 6ης και της 7ης ταινίας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)