Η βίλλα των οργίων (1964) (Α/Μ)



Κωμωδία της Finos, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, με τους Λάμπρο Κωνσταντάρα, Κάκια Αναλυτή, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Ανδρέα Ντούζο, Χρήστο Πάρλα, Μέλπω Ζαρόκωστα, Δημήτρη Νικολαΐδη, Ρίτα Μουσούρη. 

Θύμα εκβιασμού από έναν υπάλληλό του, ο βιομήχανος Χάρης Ζάβαλος συλλαμβάνεται στα πράσα με την ερωμένη του (τη γυναίκα του υπαλλήλου του, η οποία είναι στο κόλπο) και μεταφέρεται τυλιγμένος με τα σεντόνια άρον-άρον στο αστυνομικό τμήμα, όπως όριζε ο νόμος της εποχής περί μοιχείας. Εκεί, όμως, συναντά και μια παλιά του ερωμένη, που τον εκβιάζει κι αυτή με τη σειρά της, πως θα αποκαλύψει στη νόμιμη αρραβωνιαστικιά του την ύπαρξη της νόθας κόρης τους. 

Γρήγορο, καλοπαιγμένο και κεφάτο, όπως πρόσταζε και το ατακαδόρικο σενάριο του Γεράσιμου Σταύρου, το έργο έχει μείνει στη μνήμη μας για τη φράση "Αμέρικαν μπαρ το κάναμε εδώ μέσα" που επαναλαμβάνει ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος ως αστυνομικός διοικητής του τμήματος, ενώ αυτή που ξεχωρίζει είναι η Ρίτα Μουσούρη, η μαντάμ της βίλλας που φιλοξενούσε τα παράνομα ζευγαράκια, η οποία με την κάθε ευκαιρία λέει "Σας παρακαλώ, μιλάτε μου στον πληθυντικό, πολύ θα με υποχρεώσετε". Πάντως, στο δεύτερο μέρος της, όταν οι συλληφθέντες απελευθερώνονται, η ταινία ξεφουσκώνει κάπως και καταφεύγει σε εύκολες λύσεις που οδηγούν και στο υποχρεωτικό happy end.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)