Furious 6 (2013)


Ελληνικός τίτλος: Μαχητές των δρόμων 6

Περιπέτεια της Universal, σε σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν, με τους Βιν Ντήζελ, Πωλ Γουώκερ, Τζορντάνα Μπρούστερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ντουαίυν Τζόνσον, Γκαλ Γκάντο, Λιουκ Έβανς, Ταϋρύζ Γκίμπσον, Κρις "Ludacris" Μπρίτζες, Σουνγκ Κανγκ, Τζίνα Καράνο. 

Και ω του θαύματος, η Λέττυ είναι ζωντανή. Στο άκουσμα των νέων αυτών, ο Τορέτο και ο Ο'Κόννερ αφήνουν πίσω τους την άνετη ζωή στις Κανάριες Νήσους και ακολουθούν τον ομοσπονδιακό πράκτορα Χομπς στο κυνήγι ενός αδίστακτου μισθοφόρου εγκληματία, του Σω. 

Μακράν η καλύτερη ταινία της σειράς, όχι μόνο γιατί η ιστορία της είναι καλοδουλεμένη από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά και επειδή είναι ζυγισμένη με σωστά μέτρα και σταθμά ως προς τη δράση, τα κυνηγητά, τα οπτικά εφφέ και την αφήγησή της. Ταυτόχρονα, ο κακός της, ο Σω, είναι ένας άνθρωπος χωρίς ψυχή, έτοιμος για τα χειρότερα, γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο, άρα και ενδιαφέροντα. Η ομάδα έχει δέσει για τα καλά, γουστάρεις να τους βλέπεις στην οθόνη, ενώ οι σκηνές καταδίωξης ξεπερνούν κάθε όριο εντυπωσιασμού, με αποκορύφωμα την τελική σεκάνς με το μεταγωγικό αεροπλάνο στην εθνική οδό. Στο φινάλε της δε, τοποθετεί χρονικά και την τρίτη ταινία, ενώ μας συστήνει τον Τζέησον Στέηθαμ που μπαίνει στο καστ της επόμενης περιπέτειας. Ωραιότατο. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)