Furious seven (2015)


Ελληνικός τίτλος: Μαχητές των δρόμων 7

Περιπέτεια της Universal, σε σκηνοθεσία Τζέημς Γουάν, με τους Βιν Ντήζελ, Πωλ Γουώκερ, Τζορντάνα Μπρούστερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ντουαίυν Τζόνσον, Τζέησον Στέηθαμ, Ταϋρύζ Γκίμπσον, Κρις "Ludacris" Μπρίτζες, Κερτ Ράσσελ. 

Η παρέα δεν ξεμπέρδεψε τελικά με τον Σω, από την προηγούμενη ταινία, καθώς μπορεί εκείνος να παραμένει σε κώμα, αλλά αναλαμβάνει να τον εκδικηθεί ο αδελφός του, τέως πράκτορας των ειδικών δυνάμεων σε "μαύρες" αποστολές. 

Οι υπόνοιες μπλοκμπαστεριάς που έκαναν την εμφάνισή τους στην έκτη ταινία, εδώ γίνονται μάστιγα που τα παρασύρει όλα. Είναι εμφανές πια πως σκοπός των δημιουργών του φιλμ δεν είναι να πουν απλά μια ιστορία, όπως παλιότερα, αλλά πρωτίστως να εντυπωσιάσουν, εντός του πλαισίου μιας συγκεκριμένης συνταγής. Και μολονότι, οκ, οι καταδιώξεις και οι σκηνές δράσης είναι αρκούντως συναρπαστικές (μολονότι τραβηγμένες και από τα μαλλιά ταυτόχρονα), όλα τα υπόλοιπα πάσχουν. Η ιστορία και οι κατά παραγγελία διάλογοι με αστειάκια και ατακαδόρικη διάθεση δεν αρκούν για να καλύψουν τη διάρκεια της ταινίας, που και πάλι έχεις την αίσθηση ότι κρεμάει κάπως, ενώ το μεγαλύτερο φάουλ είναι ο ρόλος του Τζέησον Στέηθαμ. Ποιος ρόλος, δηλαδή, που απλά εμφανίζεται, σκοτώνει και φεύγει. Αφήστε δε που ο Ντουαίυν Τζόνσον είναι με κάταγμα στο νοσοκομείο και παίζει ελάχιστα, οπότε,, βρε αδέλφια, έχετε τη δυνατότητα στην ίδια ταινία να παίζουν Ντήζελ-Τζόνσον-Στέηθαμ και το καλύτερο στόρυ που βρήκατε να γράψετε είναι αυτό; Βέβαια, το φινάλε έρχεται και σου φέρνει έναν κόμπο στον λαιμό, καθώς αποχαιρετάμε όλοι μαζί τον Πωλ Γουώκερ, ο οποίος είχε βρει τραγικό θάνατο σε αυτοκινητιστικό (τι ειρωνεία), λίγο πριν την ολοκλήρωση των γυρισμάτων. Αναγκαστικά, τροποποιήθηκε λίγο το μοντάζ σε κάποιες σκηνές, ενώ σε κάποιες άλλες επιστρατεύθηκαν αντικαταστάτες, τα δύο αδέλφια του και CGI εικόνες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)