Les lions sont lâchés (1961) (Α/Μ)


Ελληνικός τίτλος: Τα λιοντάρια αφέθηκαν ελεύθερα

Κομεντί της Gaumont, σε σκηνοθεσία Ανρί Βερνέιγ, με τους Ζαν-Κλωντ Μπριαλύ, Κλαούντια Καρντινάλε, Ντανιέλ Νταριέ, Μισέλ Μοργκάν, Λίνο Βεντούρα. 

Η Αλμπερτίν καταφθάνει στο Παρίσι από το Μπορντώ, απηυδισμένη από τη ρουτίνα του έγγαμου βίου της και αποφασισμένη να εγκαταλείψει τον άντρα της. Εκεί, παρέα με την καλή της φίλη Σεσίλ, αποζητά τον έρωτα και την έντονη ζωή, μέσα στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας, αποδεχόμενη το φλερτ των αντρών, ελεύθερων και παντρεμένων. 

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα (αν και επιδερμική) σάτιρα της καλής κοινωνίας των Παρισίων, η οποία αναλωνόταν σε σχέσεις δούναι και λαβείν και όπου όλοι ανεξαιρέτως είχαν τα μικρά τους μυστικά. Αν κάτι ξεχωρίζει σε αυτήν την ταινία, πέρα από τις μπριόζικες και κεφάτες ερμηνείες των πρωταγωνιστών της, είναι οι διάλογοι που υπογράφει ο Μισέλ Ωντιάρ: αυτή η πνευματώδης ανταλλαγή φράσεων, τα λογοπαίγνια και η προσεγμένη επιλογή κάθε λέξης, που δίνει ζωή και νεύρο σε μια κατά τα άλλα συνηθισμένη ταινία. Απολαυστικός ο Ζαν-Κλωντ Μπριαλύ στον ρόλο του υπερφίαλου και φλύαρου  συγγραφέα που καταδέχεται να γίνει το σκυλάκι της αυλής του για να πάει μπροστά, όπως και του Λίνο Βεντούρα, στον ρόλο του ερωτύλου, αλλά πολυάσχολου γιατρού που δεν έχει χρόνο για χάσιμο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)