Le bossu (1997)


Ελληνικός τίτλος: Λαγκαρντέρ, ο σωματοφύλακας

Περιπέτεια εποχής των AMLF/TF1, σε σκηνοθεσία Φιλίπ Ντε Μπροκά, με τους Ντανιέλ Ωτέιγ, Φαμπρίς Λυσινί, Βενσάν Περέζ, Φιλίπ Νουαρέ, Μαρί Γκιγαίν.

Όταν ο κόμης ντε Γκονζάγκ συνωμοτεί εναντίον του εξαδέλφου του, Δούκα του Νεβέρ, για να τον βγάλει από τη μέση και να κληρονομήσει την περιουσία του, δεν υπολογίζει την αφοσίωση ενός φίλου του, του ξιφομάχου Λαγκαρντέρ, που παίρνει υπό την προστασία του τη νεογέννητη κόρη του Δούκα και τη μεγαλώνει κρυφά. 

Ιπποτικό και ηρωικό μυθιστόρημα του Πωλ Φεβάλ, γραμμένο το 1857, ο "Καμπούρης", όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος, είχε ήδη μεταφερθεί στο σινεμά το 1959, με τον Ζαν Μαραί και τον Μπουρβίλ. Σαράντα χρόνια μετά, αυτή η νέα διασκευή δεν εκσυγχρονίζει το είδος ουσιαστικά, αλλά δεν παύει να έχει μια πιο σημερινή κινηματογραφική ματιά και να επενδύει και στο χιούμορ της, για να τη βγάλει καθαρή από τις λαϊκές λογοτεχνικές υπερβολές του πρωτότυπου υλικού της. Αυτός που κερδίζει την παράσταση είναι ο Φαμπρίς Λυσινί, στον ρόλο του δολοπλόκου κόμη, ενώ ο Ντανιέλ Ωτέιγ δίνει νεύρο και ανθρώπινη υπόσταση στον πρωταγωνιστή Λαγκαρντέρ. Πλούσια παραγωγή, γρήγορη, και με μουσική του Φιλίπ Σαρντ, εγγυάται μια ξεκούραστη δίωρη ψυχαγωγία για τους φίλους του είδους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)