ΑΙΘΟΥΣΕΣ - Village Άγιος Δημήτριος 2, 3, 4

Αίθουσα 2 (Dolby Atmos)

Αίθουσα 3 (λήψη του 2018 με τις πολυθρόνες από το Village @ The Mall να έχουν πλέον αντικαταστήσει τις αρχικές του συγκροτήματος)

Αίθουσα 4


Είναι το πλέον πρόσφατο κινηματογραφικό συγκρότημα της Village και το πρώτο που κατασκευάστηκε μετά την αποχώρηση της αυστραλέζικης "μαμάς" και με την εταιρεία στα χέρια του Ομίλου Κοντομηνά. Άνοιξε το 2010 στο εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall, στον Άγιο Δημήτριο, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, δίπλα ακριβώς στον σταθμό του μετρό και έχει συνολικά 5 αίθουσες. Μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ακριβώς η ίδια του η θέση, καθώς το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο είναι ένας ανοιχτόκαρδος χώρος, φιλόξενος, φροντισμένης αισθητικής, σε ανθρώπινες διαστάσεις, και με άπλετο φυσικό φως να μπαίνει από παντού. Ο κινηματογράφος βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο, παρέα με τα εστιατόρια και τα καφέ (με ενδιαφέρουσες επιλογές για ποτό, καφέ ή φαγητό) και καταλαμβάνει όλη τη δεξιά πλευρά του εμπορικού. Εντυπωσιακή και κομψή η υποδοχή, με ένα μεγάλο μπαρ στα πρότυπα των Village, τα ταμεία και με άνετους χώρους αναμονής. Μπορείτε επίσης να χαζέψετε και έναν σκασμό αναμνηστικά, παιχνίδια και είδη δώρων με κινηματογραφικό χαρακτήρα στο Village Store, το οποίο βρίσκεται αυτόνομο, δίπλα ακριβώς στην είσοδο του σινεμά. 

Η πρόσβαση για τις αίθουσες σας οδηγεί σε έναν περιμετρικό διάδρομο, λιτής διακόσμησης, με την αίθουσα 1 να βρίσκεται ακριβώς φάτσα στον έλεγχο εισιτηρίων και τις υπόλοιπες να ακολουθούν προς τα δεξιά της. Οι αίθουσες στο Village του Αγίου Δημητρίου είναι -ας πούμε- τρίτης γενιάς, και ουδεμία σχέση έχουν εμφανισιακά ούτε με αυτές που συναντάμε στου Ρέντη και στο Παγκράτι, ούτε με αυτές στο Φάληρο ή στο Mall. Κατ' αρχήν, τα καθίσματα είναι εντελώς διαφορετικά, όλα σε μπορντώ αποχρώσεις, σταθερή, ψηλή πλάτη και, μεταξύ μας, πιο rigid (επίσης, μεταξύ μας, δείχνουν πολύ φθαρμένα μόλις 7 χρόνια μετά, όταν στου Ρέντη, καθίσματα από το 1999 δείχνουν σαν καινούργια). Δεύτερη βασική διαφορά στις αίθουσες είναι ο πιο έντονος φωτισμός τους, η διακόσμηση και οι αποχρώσεις τους: γκρι τοίχοι, διακοσμημένοι  με σωμόν πάνελ, ενώ οι οθόνες είναι τοποθετημένες μπροστά από μαύρες κουρτίνες. Από τεχνικής άποψης, το miniplex του Αγίου Δημητρίου είναι πλήρως εξοπλισμένο και έχει όλα τα καλά, τόσο σε επίπεδο ήχου όσο και εικόνας: δύο αίθουσες 3D (1 & 5) και μία αίθουσα Dolby Atmos (2). 

Η αίθουσα 2 (μαζί με την 1 και την 5) είναι από τις πιο μεγάλες. Αμφιθεατρική διάταξη σταδίου στις πολυθρόνες, οι οποίες βρίσκονται σε τρία μπλοκ με δύο κάθετους διαδρόμους ανάμεσά τους. Επάνω στα διακοσμητικά πάνελ δεξιά και αριστερά ξεχωρίζει το φωτεινό λογότυπο του Dolby Atmos, ενώ εντυπωσιακή είναι και η Panavision οθόνη της. Ψηφιακή προβολή υψηλών προδιαγραφών, ενώ ο ήχος είναι (φυσικά) Dolby Atmos, πανίσχυρος και με διακριτά κανάλια 360 μοιρών. 

Η αίθουσα 3 που βρίσκεται ακριβώς δίπλα της, είναι η μικρή (μαζί με την 4) του συγκροτήματος. Ίδια διακόσμηση στις πλαϊνές επιφάνειες, "φλατ" οθόνη που μασκάρει σε σινεμεκόπ και πολυθρόνες μονομπλόκ σε αμφιθεατρική διάταξη σταδίου. Η προβολή είναι ψηφιακή εξαιρετικής ποιότητας, ενώ επίσης πρέπει να αναφέρω την εξαιρετική ακουστική και σε αυτήν την αίθουσα που κάνει τον Dolby Digital ήχο να ακούγεται κρυστάλλινος και με μπάσα που δονούν χωρίς να παραμορφώνουν.

Η αίθουσα 4 έχει το ίδιο διακοσμητικό στυλ με τις υπόλοιπες, επίσης αμφιθεατρική διάταξη σταδίου στις μονομπλόκ πολυθρόνες της και οθόνη 2:35:1 που μασκάρεται σε Panavision. Ψηφιακή προβολή, Dolby Digital ήχος, αλλά και μια εξαιρετική ακουστική που την κάνει να ξεχωρίζει πραγματικά και επιτρέπει στα μπάσα να έχουν ένα συγκλονιστικό βάθος, χωρίς κανένα μπούκωμα ή συντονισμό.

Σταδιακά από το 2018, οι πολυθρόνες του συγκροτήματος του Αγίου Δημητρίου έχουν δώσει τη θέση τους στις παλαιότερες από το Mall, οι οποίες ξηλώθηκαν μετά την ανακαίνιση και των 14 αιθουσών.

Village Άγιος Δημήτριος
Λεωφόρος Βουλιαγμένης 276, Άγιος Δημήτριος
Στάση μετρό: Άγιος Δημήτριος-Αλέξανδρος Παναγούλης (γραμμή 2)
Στάσεις λεωφορείων: ΕΛΚΑ (γραμμές 109, 155, 164, 165, 201, 790, Α3), Σταθμός Άγιος Δημήτριος (γραμμές 109, 155, 164, 201), Παλαιό Τέρμα, 2η Παπάγου (γραμμές 112, 219, 816)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)