Everything will be fine (2015) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Όλα θα πάνε καλά

Δραματική ταινία της HanWay, σε σκηνοθεσία Βιμ Βέντερς, με τους Τζέημς Φράνκο, Ρέητσελ ΜακΆνταμς, Σαρλότ Γκαινσμπούργκ, Πήτερ Στόρμέαρ, Μαρί-Ζοζέ Κροζ. 

Η ζωή τριών ανθρώπων σημαδεύεται ύστερα από ένα τυχαίο αλλά τραγικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή ενός μικρού παιδιού. Ο συγγραφέας που οδηγούσε το αυτοκίνητο, η μητέρα του παιδιού και ο μικρός του αδελφός περνούν χρόνια ολόκληρα αναζητώντας τον τρόπο να λυτρωθούν και να κοιτάξουν επιτέλους μπροστά. 

Ανθρώπινο δράμα χαρακτήρων, δυσβάσταχτα στενάχωρο ώρες-ώρες, που σου δίνει την αίσθηση ότι δεν πάει και κάπου, απλά αιωρείται σε μια αναμονή, όπως και οι πρωταγωνιστές του. Υποβλητικό αναμφισβήτητα, χωρίς όμως να δικαιολογεί απόλυτα και τη δίωρη διάρκειά του, σε αφήνει ξεκρέμαστο, παρά την άφεση του φινάλε. Ο Τζέημς Φράνκο στήνει ακόμη έναν υπνωτιστικό, προβληματικό κινηματογραφικό χαρακτήρα, χωρίς καμία ερμηνευτική υπέρβαση που να κάνει τη διαφορά, όπως και η Σαρλότ Γκαινσμπούργκ που επαναλαμβάνει ρόλο από προηγούμενες ταινίες της. Σε αγγίζει η ιστορία των ανθρώπων αυτών, απλά θεωρείς ότι τους άξιζε κάτι καλύτερο. Η μουσική του Αλεξάντρ Ντεπλά ξεπετάγεται μελωδική και εμφατική στη συναισθηματική φόρτιση της ταινίας, όπως και η ξεκάθαρη και ταυτόχρονα έμψυχη φωτογραφία του Μπενουά Ντεμπί που μεταφέρει στα μάτια μας τον τόπο αλλά και την ψυχή της ιστορίας. Μάλιστα, η φωτογραφία είναι ολοκάθαρη, αποφεύγοντας τα νετ-φλου στον χώρο, καθώς η ταινία γυρίστηκε τρισδιάστατη, οπότε δεν χρειάστηκαν τέτοια τρυκ για την ανάδειξη του βάθους, αφού αυτό εξυπηρετείτο από τη στερεσκοπική λήψη. Είναι αξιοσημείωτο το ενδιαφέρον του Βιμ Βέντερς για το 3D σινεμά, με το οποίο ασχολήθηκε για πρώτη φορά στο ντοκυμανταίρ "Pina", που αφορούσε στην κορυφαία και πρωτοποριακή χορογράφο Πίνα Μπάους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)