A Christmas Carol (2009) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Χριστουγεννιάτικη ιστορία

Χριστουγεννιάτικη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις, με τους Τζιμ Κάρρεϋ, Γκάρυ Όλντμαν, Ρόμπιν Ράιτ Πεν, Κόλιν Φερθ. 

Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις σκηνοθετεί και αφηγείται με τον άρτια τεχνικά τρόπο της λήψης κίνησης (motion capture) την πιο κλασσική ιστορία για τα Χριστούγεννα, σε μια εντυπωσιακή ταινία, γεμάτη όμορφες εικόνες. Έχοντας πρωτοσυστήσει την τεχνική αυτή λίγα χρόνια νωρίτερα με το Πολικό Εξπρές, ο σκηνοθέτης και η Disney πρωτοστατούν στην οπτική απόλαυση, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα, άκρως εντυπωσιακό και γιορτινό, ιδανικό για θεατές κάθε ηλικίας. 

Εξαιρετικός πρωταγωνιστής ο Τζιμ Κάρρεϋ, πλήρως αναγνωρίσιμος πίσω από την ψηφιακή φιγούρα του, δίνει έναν άρτιο Σκρουτζ, προσεγμένο σε κάθε ερμηνευτική λεπτομέρεια. Το 3D προσθέτει εντυπωσιακό βάθος και εφφέ στην ταινία που μοιάζει να βγήκε από τα σπλάχνα της Disneyland και του βιβλίου του Ντίκενς, με τις συνθετικές στον υπολογιστή εικόνες να συναρπάζουν. Εκεί, όμως, εντοπίζονται και τα όποια προβλήματά της, καθώς είναι φορές που αισθάνεσαι πως έχει δοθεί περισσότερη σημασία στην τεχνική λεπτομέρεια από ό,τι στο συναίσθημα, με αποτέλεσμα σε κάποιες σκηνές η ταινία να σου φαίνεται παγερή. Την ίδια στιγμή, με σκοπό να εντυπωσιάσει τους μικρούς θεατές, το χιούμορ της ιστορίας αντικαθίσταται από πλακίτσες και gags που αποδυναμώνουν το σύνολο. Όπως και νά'χει, όμως, όταν έχεις φτάσει στο φινάλε και ακούς τον μικρούλη Τιμ να φωνάζει "God bless us everyone", έχεις ξεχάσει τα πάντα, σκουπίζεις διακριτικά τα δάκρυά σου και φεύγεις από την αίθουσα ευτυχισμένος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)