Disco ormene (2008)


Ελληνικός τίτλος: Ο Μπάρι και οι ντισκο-σκώληκες

Κινούμενα σχέδια σε σκηνοθεσία Τόμας Μπορκ Νίλσεν, με τις φωνές των Πήτερ Φρόντιν, Τρίνε Ντύρχολμ, Λαρς Γιόρτσχοτζ, Τρόελς Λύμπι, Χέλλε Ντολέρις. 

Ο Μπάρυ (Μπγιαρν στην πρωτότυπη γλώσσα) είναι ένα σκουλήκι πλήρως απογοητευμένο επειδή ανήκει στον πάτο της τροφικής αλυσίδας. Όμως, είναι σκουλήκι με σκοπό: θέλει να κάνει κάτι μεγαλειώδες ώστε να αναδείξει το είδος του και να ξεχωρίσει από τον σωρό. Με τη βοήθεια της φίλης του της Γκλόρια και κάποιων ακόμα διστακτικών εθελοντών, στήνει το μεγαλύτερο συγκρότημα ντίσκο που έγινε ποτέ, θέλοντας να ξεσηκώσει το πλήθος με το κέφι και το μπρίο του. 

Από τη Δανία έρχεται αυτή η ταινία κινουμένων σχεδίων και δεν μπορείς παρά να της αναγνωρίσεις την πρωτότυπη ιδέα της. Βέβαια, αυτή η ιδέα με την αναβίωση της ντίσκο μουσικής περισσότερο δουλεύει ως αστείο για τους ενήλικες θεατές που θα καταλάβουν τις αναφορές της, παρά στα μικρά παιδιά, τα οποία σαφώς και δεν θα πιάσουν τα αστεία της, χωρίς αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα περάσουν καλά. Από τη δική μας, την πιο ενήλικη ματιά, αντιλαμβανόμαστε ότι η ιστορία κρεμάει και μοιάζει λίγη για να στηρίξει ολόκληρη ταινία, ενώ το cgi σκίτσο δεν είναι από τα τελειότερα που έχουμε δει. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)