Return of the incredible Hulk (1977)


Κόμικ περιπέτεια φαντασίας της Universal, γυρισμένη για την τηλεόραση από τον Άλαν Τζ. Λέβι, με τους Μπιλ Μπίξμπυ, Λου Φερίνιο, Λώρι Πραντζ, Ντόροθυ Τρίσταν, Γουίλλιαμ Ντάνιελς, Τζακ Κόλβιν. 

Μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ο Ντέηβιντ Μπάνερ τριγυρίζει ως φυγάς, παριστάνοντας τον νεκρό. Σε μια από τις περιπλανήσεις του, βρίσκει καταφύγιο στην έπαυλη της οικογένειας Γκρίφιθ, όπου η μικρή κόρη, μετά τον τραγικό θάνατο του πατέρα της σε έκρηξη που παραλίγο να στοιχίσει και στην ίδια τη ζωή, μένει με τη μητριά της, σχεδόν παράλυτη, υπό τη φροντίδα του γιατρού Μπόνιφαντ. Μόνο που όταν ο Ντέηβιντ Μπάνερ διαπιστώνει πως η φαρμακευτική αγωγή του γιατρού μάλλον σκοτώνει παρά θεραπεύει τη μικρή κληρονόμο, ανοίγει πόλεμο με πολλούς. 

Πρόκειται για τον δεύτερο πιλότο που κατατέθηκε στο CBS προτού ξεκινήσει η μετάδοση της σειράς. Σε κάποιες χώρες πλην των ΗΠΑ προβλήθηκε στους κινηματογράφους, ενώ ενταγμένη στη σειρά, η ταινία είναι το δεύτερο 90λεπτο επεισόδιο, με τίτλο "Death in the Family". Με περισσότερο Χαλκ απ' ό,τι η πρώτη ταινία, η ιστορία δίνει περισσότερα στοιχεία για το ύφος της σειράς (αλλά και του κεντρικού ήρωα), χωρίς βέβαια να αποκτά ουσιαστική αυτονομία. Σίγουρα εντυπωσίαζε στα χρόνια της, ενώ αυτό που παρατηρούμε μέχρι και σήμερα είναι η ενήλικη προσέγγιση στο θέμα της και η σοβαρότητα με την οποία προσπαθούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αλλόκοτου πρωταγωνιστή της. To κεντρικό θέμα της ταινίας, όμως, είναι λίγο για κόμικ υπερήρωα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα από σειρές και ταινίες που βασίζονται σε κόμικς θα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)