A Christmas visitor (2002)


Χριστουγεννιάτικη δραματική τηλεταινία, γυρισμένη για το δίκτυο του Hallmark, σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Λιτς, με τους Γουίλλιαμ Ντηβέιν, Μέρεντιθ Μπάξτερ, Ντην ΜακΝτέρμοτ, Ρήγκαν Πάστερνακ, Άαρον Άσμορ. 

Ήταν παραμονές Χριστουγέννων, κάποια χρόνια πριν, όταν η οικογένεια Μπογιάτζιαν μαθαίνει πως ο γιος τους, ο Τζων, σκοτώθηκε σε πολεμική επιχείρηση στον Πόλεμο του Κόλπου. Με τη μνήμη της απώλειας ακόμα νωπή, οι ημέρες των γιορτών σήμαιναν από τότε ημέρες πένθους. Σήμερα, μια άλλη τραγωδία απειλεί την οικογένεια, αφού η μικρότερη κόρη τους υποβάλλεται σε εγχείρηση για αφαίρεση όγκου από το στήθος. Προσπαθώντας να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους, αποφασίζουν μετά από όλα αυτά τα χρόνια, να γιορτάσουν ξανά τα Χριστούγεννα. Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Παραμονής, ένας άγνωστος, περαστικός από την πόλη, βρίσκεται να περνά το βράδυ του μαζί με την οικογένεια. 

Επί τέλους, και μια ταινία γυρισμένη ειδικά για τις γιορτές μεν, αλλά που ξεφεύγει από όλα τα τετριμμένα θέματα με τα οποία συνήθως καταπιάνονται αντίστοιχες παραγωγές. Πρόκειται για μια γλυκόπικρη και συγκινητική ιστορία, απόλυτα ενταγμένη στο γιορτινό κλίμα ελπίδας των Χριστουγέννων και ταυτόχρονα με ανθρώπινη υπόσταση και όσο το δυνατόν ρεαλιστικούς χαρακτήρες. Ζεσταίνει τη ψυχούλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)