Mixed nuts (1994)


Ελληνικός τίτλος: Στα πρόθυρα της τρέλας

Χριστουγεννιάτικη κωμωδία της TriStar, σε σκηνοθεσία Νόρα Έφρον, με τους Στηβ Μάρτιν, Τζούλιετ Λούις, Μάντλιν Καν, Άντονυ ΛαΠάλια, Ρομπ Ράινερ, Άνταμ Σάντλερ, Λιβ Σράιμπερ, Ρίτα Γουίλσον, Γκάρυ Σάντλινγκ. 

Λίγες ώρες πριν τα Χριστούγεννα, μια ΜΚΟ τηλεφωνικής ψυχολογικής υποστήριξης μαθαίνει πως πρέπει να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου στεγάζεται λόγω διαμόρφωσης του κτιρίου σε διαμερίσματα πολυτελείας αλλά και επειδή χρωστά νοίκια. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τους εκκεντρικούς χαρακτήρες που δουλεύουν εκεί, δημιουργεί μια σειρά από απρόβλεπτες και θεότρελες καταστάσεις. 

Η Νόρα και η Ντέλια Έφρον στηρίζουν ελαφρώς το σενάριο τη ταινίας στο γαλλικό θεατρικό "Ο Άι Βασίλης είναι σκέτη λέρα" και πλάθουν ένα διασκεδαστικό μικροσύμπαν ακραίων χαρακτήρων σε ακραίες καταστάσεις, με φόντο την παραμονή των Χριστουγέννων. Εξαιρετικό το καστ και κοφτό το σενάριο δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για μια ξεκαρδιστική και σουρεάλ κωμωδία, αλλά στο σύνολό του το γλυκό δεν δένει απόλυτα. Κάτι δεν πάει διαρκώς καλά, με αποτέλεσμα τα κωμικά γκαγκ να παρατίθεντται ανεκμετάλλευτα και οι καυστικές ατάκες να μην πιάνουν τόπο. Σαν να έχει μια κάποια χρονοκαθυστέρηση το μοντάζ σε σχέση με τα γεγονότα, σαν να παίζει η ταινία λίγο πιο αργά απ' όσο θα έπρεπε, σαν να ξεστομίζονται τα λόγια λίγο πιο άτονα απ' όσο θα χρειαζόταν. Έχει αναμφισβήτητα τις καλές του στιγμές, όλο μαζί όμως είναι αδύναμο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)