Prancer (1989)


Χριστουγεννιάτικη οικογενειακή ταινία των Orion/Nelson, σε σκηνοθεσία Τζων Ντ. Χάνκοκ, με τους Σαμ Έλλιοτ, Ρεμπέκα Χάρελ Τίκελ, Κλόρις Λήτσμαν, Ρουτάνυα Άλντα, 'Εημπ Βιγκόντα, Τζων Τζόζεφ Ντάντα. 

Η μικρή Τζέσικα ζει με τον πατέρα της και τον αδελφό της στη φάρμα τους. Με τη μητέρα της να έχει πεθάνει κάποια χρόνια πριν, η πιτσιρίκα νιώθει αποκομμένη και κάπως μόνη, με τον έφηβο αδελφό της να μην ασχολείται μαζί της και τον πατέρα της να μοιάζει βλοσυρός και αφοσιωμένος στις δουλειές της φάρμας, η οποία δεν βγάζει όσα λεφτά έβγαζε κάποτε. Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, μαθαίνει πως εκείνος σκοπεύει να τη στείλει να ζήσει μαζί με τη θεία της, κάπου 50 χλμ. μακριά, αφού πιστεύει πως ένα κοριτσάκι δεν γίνεται να μεγαλώσει σωστά χωρίς γυναίκα στο σπιτικό. Και κάπου εκεί, ένας τραυματισμένος τάρανδος βρίσκει καταφύγιο στον σταύλο τους. Πεπεισμένη πως πρόκειται για τον Πράνσερ, τον τάρανδο του Άι Βασίλη, η Τζέσικα τον παίρνει κρυφά υπό την προστασία της και τον φροντίζει, ώστε να έχει ανακτήσει τις δυνάμεις του τη νύχτα της προπαραμονής και να τον παραδώσει στον Άι Βασίλη. 

Από τις πιο γλυκιές και τρυφερές χριστουγεννιάτικες κινηματογραφικές ταινίες, ο Πράνσερ δεν έγινε ποτέ διάσημος, απέκτησε όμως ισχυρό fandom μέσα στα χρόνια. Με ένα καλογραμμένο σενάριο που αποφεύγει τις υπερβολές και δύο πολύ καλούς πρωταγωνιστές -τον Σαμ Έλλιοτ αλλά και την εξαιρετική πιτσιρίκα Ρεμπέκα Χάρελ Τίκελ, που παίζει την κόρη του- η ταινία είναι ένα ζεστό και συγκινητικό παραμύθι, ιδανικό για όλη την οικογένεια. Με ικανές δόσεις χιούμορ και γρήγορους ρυθμούς, το φιλμ απογειώνεται και από τις εξαιρετικές μελωδίες του Μωρίς Ζαρ που υπογράφει τη μουσική. Δυστυχώς, έχει αλλάξει πάρα πολλές φορές χέρια μέσα στα χρόνια, λόγω της εξαγοράς της Orion από την MGΜ και της τελευταίας από άλλες εταιρείες, με αποτέλεσμα να είναι κάπως δυσεύρετη, όμως αξίζει τον κόπο να την ανακαλύψετε. Αναμφισβήτητα θα γίνει και το δικό σας Christmas Classic.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)