Office Christmas Party (2016)


Χριστουγεννιάτικη κωμωδία της Dreamworks, σε σκηνοθεσία Τζος Γκορντον και Γουίλ Σπεκ, με τους Τζέησον Μπέητμαν, Τζέννιφερ Άνιστον, Τ. Τζ. Μίλλερ, Ολίβια Μαν, Κέητ ΜακΚίννον, Κόρτνεϋ Μπ. Βανς. 

Όταν α αδελφή του απειλεί να κλείσει το παράρτημα της εταιρείας τους στο Σικάγο, ο Κλέυ επιστρατεύει δύο εξαιρετικούς συνεργάτες του για να κερδίσουν έναν νέο πελάτη που θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τα οικονομικά τους. Εκείνος τούς λέει πως δεν διαλέγει εταιρείες με βάση τα οικονομικά ή τα τεχνικά τους επιτεύγματα, αλλά εκτιμώντας την ανθρωπιά τους. Για να τον πείσουν, λοιπόν, πως οι άνθρωποι της εταιρείας είναι σαν μια οικογένεια μεταξύ τους, τον καλούν στο χριστουγεννιάτικο πάρτυ τους, το οποίο οργανώνουν την τελευταία στιγμή και όπου φυσικά όλα φεύγουν εκτός ελέγχου. 

Εκτός ελέγχου φεύγει και η ταινία, η οποία αφήνει ξωπίσω της όλα τα χαριτωμένα στοιχεία του πρώτου ημιώρου όπου ξεσκίζει τον καθωσπρεπισμό και την πολιτική ορθότητα, μέσω της υστερικής διευθύντριας ανθρωπίνου δυναμικού, ενώ αφήνει παντελώς ανεκμετάλλευτο ολόκληρο το καστ των καλών ηθοποιών που έχει στη διάθεσή της. Τι να σου κάνει ο Τζέησον Μπέητμαν χωρίς σενάριο, τι να σου κάνει και η Τζέννιφερ Άνιστον (μολονότι αυτή είναι και η πιο κωμική περσόνα της ταινίας και κρατάει μέχρι τέλους τα προσχήματα του ρόλου). Ναι, χαζολογάς και περνάς ευχάριστα την ώρα σου, κυρίως αν είσαι 16 και δεν έχεις δει καμία άλλη σχετική ταινία από το Πάρτυ για Εργένηδες του 1984 μέχρι τους Παρτάκηδες του 2015. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)