American horror story: Cult (2017)


H αγαπημένη σειρά ανθολογίας τρόμου του FX, δημιουργία των Μπραντ Φάλτσουκ και Ράυαν Μέρφυ επιστρέφει με τον 7ο κύκλο της και ίσως την πιο ώριμη θεματολογικά ιστορία της. 

Σάρα Πώλσον, Ήβαν Πήτερς, Τσεγιέν Τζάκσον, Τζων Κάρολ Λυντς, Τσαζ Μπόνο, Φράνσις Κόνρόυ, Λίλυ Ρέημπ και Μέαρ Γουίνιγκχαμ πρωταγωνιστούν σε μια αποτρόπαιη και ιδιαίτερα βίαιη σαιζόν, με φόντο μια ειδυλλιακή πόλη του Μίσιγκαν την επομένη των προεδρικών εκλογών, η οποία συνταράσσεται από συνεχόμενους φόνους που πραγματοποιούνται από κλόουν. Την ίδια στιγμή έντονη αναστάτωση προκαλείται από το εκλογικό αποτέλεσμα με κάποιους να φοβούνται τα χειρότερα από την εκλογή του Τραμπ και κάποιους άλλους να εκμεταλλεύονται την κατάσταση για ίδιο όφελος. 

Με εμφανείς πολιτικούς προβληματισμούς και ένα σύγχρονο ιστορικο-κοινωνικό πλαίσιο, η νέα περίοδος του AHS τολμά να μιλήσει ανοιχτά για τη σημερινή αμερικανική κοινωνία, ιδιαίτερα δε μακριά από τις μεγάλες πόλεις, και να θίξει θέματα εθνικισμού, πολιτικού εκβιασμού και αιρέσεων, αποδεικνύοντας το ευάλωτο του μαζικού πληθυσμού σε περιόδους αναταραχής και ανησυχίας. Βέβαια, όλα αυτά παρουσιάζονται ενταγμένα στο κλίμα της απόλυτης παράνοιας του κεντρικού πρωταγωνιστή (πάρα πολύ καλός ο Ήβαν Πήτερς) και στις συνθήκες μιας σειράς τρόμου, με μπόλικα ξεκοιλιάσματα, τόνους αίματος, πολύ σεξ και αποκρουστικές καταστάσεις. Από την άλλη, βέβαια, είναι γνωστή η ροπή των δύο δημιουργών της σειράς προς την υπερβολή, οπότε αναμενόμενες οι απίθανες ανατροπές και οι λύσεις "ευκολάκια" σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως είναι τόσο καλά ζυγιασμένες που γίνονται καλοδεχούμενες. Αυτό που οφείλεις να αναγνωρίσεις σε αυτόν τον κύκλο, πέραν της θεματικής ωριμότητας που ανέφερα νωρίτερα, είναι ότι ξεφεύγει από το ύφος των προηγούμενων και αναζητά νέα μονοπάτια, γεγονός που δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για τις χρονιές που ακολουθούν.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)