A Christmas star (2016)


Ελληνικός τίτλος: Το θαύμα των Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικη ταινία των Cinemagic/BBC, σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Έλσον, με τους Ρόμπερτ-Τζέημς Κόλλιερ, Μπρόνα Βω, Έριν Γκώλγουεϋ-Κέντρικ, Ρίτσαρντ Κλέμεντς, Πηρς Μπρόσναν, Λίαμ Νήσον. 

Η Νοέλ, ένα μικρό κορίτσι που γεννήθηκε τη νύχτα των Χριστουγέννων σε έναν αχυρώνα, πιστεύει πως έχει τη δύναμη να κάνει θαύματα. Κι όταν επιστρέφει στο μικρό τους χωριό ένας παλιός γνώριμος που θέλει να αγοράσει το εργοστάσιο κεραμοποιίας που ουσιαστικά στηρίζει την κοινότητα, η Νοέλ και οι φίλοι της ανακαλύπτουν πως δεν το αγοράζει για να το σώσει από τη χρεωκοπία, αλλά για να το κλείσει και να κτίσει στη θέση του ένα χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο. 

Είναι απορίας άξιον πώς όλα έγιναν τόσο λάθος σε αυτήν την ταινία. Από τον Λίαμ Νήσον, η φωνή του οποίου ακούγεται βαριεστημένα από το ραδιόφωνο και τον άνευρο Πηρς Μπρόσναν, μέχρι τις φτωχές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς, που ακούγονται λες και πνίγονται για να πετύχουν την επιτηδευμένη ιρλανδέζικη προφορά, η ταινία μοιάζει να γυρίστηκε από ερασιτεχνική ομάδα κάποιας επαρχιακής κινηματογραφικής λέσχης. Για να μην συζητήσουμε και κάποια κραυγαλέα λάθη στο continuity. Με δεδομένη την παρουσία του BBC Βόρειας Ιρλανδίας στην παραγωγή και το πλήθος των συντελεστών που αναφέρονται στους τίτλους τέλους, το τελικό αποτέλεσμα απέχει μίλια από τα αναμενόμενα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)