A miracle on Christmas Lake (2016)


Ελληνικός τίτλος: Χριστουγεννιάτικο θαύμα

Χριστουγεννιάτικη δραματική ταινία, σε σκηνοθεσία Τζων Κίσακ, με τους Κρίστιαν Γουάνγκ, Σιόμπαν Γουίλλιαμς, Τζέησον Τέρριεν, Ρόαν Κάμπελ. 

Έναν χρόνο μετά το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον καλύτερό του φίλο, ο Μπόμπυ περνά τις ημέρες του αποτραβηγμένος, τόσο από την οικογένειά του, όσο και από τους συμμαθητές του, ενώ έχει σταματήσει να παίζει χόκεϋ, παρ' ό,τι το αγαπά πολύ. Ένα βράδυ, στην άλλη άκρη της λίμνης όπου άραζαν με τον φίλο του, βλέπει να ανάβουν φώτα και να εμφανίζεται μπροστά του -από το πουθενά- ένα παγοδρόμιο. Προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό του και τους άλλους πως δεν είναι τρελός, ο Μπόμπυ κινητοποιείται ενάντια στην οικιστική ανάπλαση της λίμνης, φοβούμενος πως αυτό το μαγικό μέρος που βλέπει μόνο αυτός θα χαθεί για πάντα. 

Από τον Καναδά μάς έρχεται αυτή η κινηματογραφική ταινία που θέτει στο ξεκίνημά της όλες τις προδιαγραφές για να αφηγηθεί κάτι ενδιαφέρον και αρκετά ανθρώπινο. Σταδιακά, όμως, βάζει πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη και το σενάριο ψάχνεται να πει τόσα πολλά, η ιστορία αναλώνεται από δω κι από κει και στο τέλος καταλήγει να μην λέει τίποτα απολύτως. Έχει κάποιες καλές συγκινητικές στιγμές μεν, όπως χαριτωμένοι είναι και οι δύο νεαροί πρωταγωνιστές. Αν μόνο δεν ήταν τόσο φλύαρη θεματικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)