Adama (2015)


Ταινία κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία Σιμόν Ρουμπύ, με τις φωνές των Αζίζ Ντιαμπατέ, Πασκάλ Ν'Ζονζί, Οξμό Πουτσινό, Τζακ Εμπά. 

Όταν ο μεγάλος του αδελφός δέχεται τα χρήματα που του προσφέρει η πολεμοχαρής κοντινή φυλή και φεύγει να πολεμήσει ως μισθοφόρος στα πεδία των μαχών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, ο μικρός Ανταμά εγκαταλείπει το χωριό του στα κρυφά και τον ακολουθεί για να τον φέρει πίσω. Από τις αχανείς εκτάσεις της Αφρικής στο Παρίσι κι από εκεί στο Βερντέν, ο Ανταμά ζει μια μεγάλη περιπέτεια που θα δοκιμάσει το ήθος και την ανδρεία του. 

Γυρισμένη με τη μέθοδο της λήψης κίνησης από ηθοποιούς (motion capture), η ταινία συνδυάζει στο σκίτσο της τον ρεαλισμό αλλά και την αίσθηση της νερομπογιάς. Εμβαπτισμένη στους θρύλους της Αφρικής και με ενδιαφέρον σενάριο αφηγείται με ρυθμό την ιστορία της, ποντάροντας στην αισθητική της. Ταυτόχρονα, όμως, δείχνει να μοιράζεται ανάμεσα στον ρεαλισμό και τις συμπτώσεις, ενώ το σκίτσο της είναι ώρες-ώρες πολύ σκληρό, με αποτέλεσμα να κοντράρει την παιδικότητά της. Είναι τρυφερή η ιστορία της πάντως, και στα μάτια μας φαντάζει εξωτική.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)