Defending Santa (2013)


Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία, γυρισμένη για το δίκτυο Ion Television, σε σκηνοθεσία Μπράιαν Σκίμπα, με τους Ντην Καίην, Τζαντ Τέυλορ, Τζων Σάβατζ, Γκάρυ Χάντσον, Μπιλ Λιούις. 

Ο σερίφης της μικρής πόλης του Μάμουθ βρίσκει αναίσθητο μέσα στα χιόνια έναν ηλικιωμένο άντρα και τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Όταν εκείνος συνέρχεται από το κώμα, υποστηρίζει πως λέγεται Κρις Κρινγκλ και πως είναι ο αληθινός Άι Βασίλης, που βρέθηκε στη Γη από ατύχημα. Ο τοπικός εισαγγελέας ανησυχεί για την ψυχική υγεία του καλοσυνάτου γέρου και να αναρωτιέται αν αποτελεί κίνδυνο για τον εαυτό του και τους άλλους, οπότε ζητά να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική, όταν ο Δήμαρχος υποστηρίζει πως για το καλό της δικαιοσύνης (αλλά και της τουριστικής κίνησης της πόλης) θα έπρεπε να γίνει δίκη και να αποφασίσουν σχετικά οι ένορκοι. 

Αναγνωρίζεις εύκολα στην ταινία πως έχει εμφανισιακά τον πιο επιτυχημένο Άι Βασίλη που έχουμε δει και πως στις προθέσεις της ήταν να αφηγηθεί κάτι διαφορετικό (μολονότι έχουμε ξαναδεί να δικάζεται ο Άι Βασίλης). Το πράττει, όμως, τόσο άτσαλα και με ένα τόσο απρόσεχτο σενάριο, στο οποίο πρέπει να χωρέσουν τα πάντα: το love story (παντελώς άχρηστο), παιδάκια με καρκίνο, παιδάκια χωρίς μητέρα, αστειάκια, συνήγοροι υπεράσπισης που αθωώνουν ενόχους και προχειροφτιαγμένα εφφέ. Θα επαναλάβω πως βασικό της προτέρημα είναι η φιγούρα του Άι Βασίλη, αλλά κι αυτόν τον έχουν βάλει να λέει χο χο χο κάθε ώρα και στιγμή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)